Kangasalan kirjaston digi- ja etäpalveluiden kehittäminen palkittiin


Kunniakirja ja kukkakimppu

Kangasalan kaupungin kirjastopalvelut palkittiin tänä vuonna kunta-alan innostavimpien kehittämistekojen joukossa Kunteko2020 – kunta-alan työelämän kehittämisohjelmassa. Palkintokriteerinä olivat tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota ovat olleet tekemässä johto, esimiehet sekä työntekijät. Palkittavat teot valittiin noin sadasta kehittämisteosta, jotka ilmoitettiin tänä vuonna Kuntekon Tekojen tori -verkkosivustolle. Kirjastopalvelut vastaanotti palkinnon Kirjasto koteihin – Kangasalan kirjaston digi- ja etäpalveluiden kehittäminen –teosta.

Kehittäminen tapahtui tämän vuoden keväällä, kun korona sulki kirjastojen ovet, mutta kirjastoilla oli edelleen useita palveluita sekä asiantuntijoiden osaaminen tarjottavissa asiakkaille etänä digitaalisin ratkaisuin. Perustimme mm. digituki-puhelinpalvelun, jonka kautta asiakkaat saivat digipulmiinsa neuvoa, järjestimme satutunteja ja kirjavinkkausta sekä osan tapahtumistamme kirjaston YouTube-kanavalla.

Henkilökunnan digiosaaminen kehittyi nopeasti, kun lähes kaikki suorittivat digiajokortin ja tuottivat työssään uutta sisältöä. Jatkossa olemme aikaisempaa paremmin varautuneita ja ketterämpiä toteuttamaan tapahtuma- ja palvelutuotantoamme myös etämahdollisuudet huomioon ottaen.

Kirjastopalveluiden kehittämisteosta voit lukea tarkemmin: https://www.kunteko.fi/katso/1265 (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lisätiedot: Annamari Nikara-Nummi, kirjastopalvelujohtaja, p. 050 373 8648