Kangasalan kaupunki ottaa käyttöön Lupapiste-palvelun katujen ja yleisten alueiden luvissa


Lupapiste on uusi luvanhakemisen paikka kaikille katujen käyttäjille

Kangasala ottaa käyttöön lupakäsittelyjä tehostavan sähköisen Lupapiste-asiointipalvelun 1.10.2018 alkaen. Lupapiste sujuvoittaa lupakäsittelyä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta eri tahoille.

Kangasala ottaa Lupapisteen käyttöön 1.10.2018 alkaen. Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voi hakea katu- ja sijoituslupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelu kokoaa yleisten alueiden lupien kanssa toimivat eri tahot yhteiseen osoitteeseen ja mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelu neuvoo hakijaa lupien tarpeesta ja luvanhakemisen vaatimuksista. Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden hankkeen osapuolten kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

Lupapiste kattaa katu- ja sijoituslupien sekä yleisten alueiden käytön lupien hakemisen. Asiointia voidaan jatkaa päätöksen jälkeen aina hankkeen valmistumiseen asti. Viranomaisille voi tehdä myös neuvontapyyntöjä palvelun kautta jo ennen hankkeen käynnistymistä. Luvan hakijan on tehtävä kadulla tai yleisellä alueella tehtävästä työstä hakemus kaupungille 21 vuorokautta ennen työn aloittamista. Työ voidaan aloittaa heti, kun kaupunki on antanut päätöksen luvasta.

Palveluun rekisteröidytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Palvelun toimittaja on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, Evolta Oy, ja se on toteutettu yhteistyössä Ympäristöministeriön kanssa.

https://www.lupapiste.fi

Lupapisteen käyttäjille on tarjolla koulutusta palvelun käytöstä 25.9.2018

Tampere, Pirkkala, Nokia, Lempäälä ja Kangasala järjestävät kaikille Pirkanmaan alueen urakoitsijoille avoimen Lupapiste-koulutuksen. Koulutuksessa käydään läpi sijoitus- ja kaivuluvan hakeminen Lupapisteen kautta.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen 21.9. mennessä.

Tarkempaa tietoa löytyy Lupapisteen sivuilta:

https://www.lupapiste.fi/tapahtuma/lupapistekoulutus-sijoitus-ja-kaivulupien-hakeminen-pirkanmaalla

Lisätiedot:
liikenneinsinööri Jutta-Leea Ylönen, p. 040 133 6764, jutta-leea.ylonen@kangasala.fi