Kangasalan joulunavaus ja uusi joulukylä houkuttelivat paikalle jopa yli 4000 kävijää


Kangasalan joulu avattiin 25.11. perinteisin menoin.

Kuva: Jouni Valkeeniemi

Tapahtumassa nähtiin monenlaista ohjelmaa, jaettiin 800 annosta puuroa Kangasalan Yrittäjien toimesta ja iltapäivä huipentui Kormuksen esiintymiseen. Kangasala-talo muuttui joulutaloksi ja kädentaitajien joulupuoti avautui laajempana kuin koskaan ennen. Kädentaitajia käsitöineen oli paikalla lähes 20. Lisäksi Kimmo Pyykkö -taidemuseoon oli vapaa pääsy.

Tapahtuman yhteydessä avattiin ensimmäistä kertaa Kangasalan oma joulukylä. Joulukylä oli avoinna keskiviikkoisin ja lauantaisin 20.12. asti. Kangasala-talon edustalle rakennetussa kylässä tarjolla oli laaja valikoima jouluisia herkkuja, käsitöitä, koruja, puukkoja, nahkatuotteita sekä muuta lahjatavaraa.

Joulukylä koostui seitsemästä Kangasalan kaupungin uudesta tapahtumamökistä, jotka on valmistanut paikallinen Lentävä Mökki Oy. Mökkejä on hankittu kaikkiaan 10 kpl ja jatkossa tapahtumajärjestäjät voivat vuokrata niitä erilaisiin tapahtumiin.

Kangasalan Joulukylässä olivat mukana koruvalmistaja designer Ilone Nuutajärven lasikylästä, puukko-, nahka- sekä rautatuotteiden valmistaja Old Elk, Taikahile jouluisten makeisten ja taikamaan hattaran kera sekä Kangasalan Yrittäjät, jotka kokosivat laajan valikoiman kädentaitajien käsitöitä samaan puotiin. Keski-Eurooppalaista tunnelmaa Joulukylään toi Jalmarin Joulukievari glögi- ja ruokatarjoiluineen. Lisäksi Vehoniemen herkkupuoti toi paikalle mm. joulusimaa ja uutta joulujäätelöä. Panco puolestaan tarjoili joulupöytään erilaisia savustettuja ja graavattuja lohia sekä paikan päällä nautittavaksi muikkuja ja muita herkkuja.

”Kaikkiaan joulunavauksessa ja joulukylässä kävi jopa yli 4000 vierasta. Myös myyjiltä on saatu positiivista palautetta. Toiveita on jo esitetty joulukylän jatkumisesta”, kertoo Kangasalan tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari.

Joulunavauksen ja Joulukylän lisäksi Kangasala on täyttynyt jouluisista tapahtumista, joita on markkinoitu yhdessä.

”Lumoava Kangasalan Joulu jatkuu aina loppiaiseen saakka, kertoo Visit Kangasalan matkailuasiantuntija Maria Eskelinen. ”Kun kokonaisuus houkuttelee myös matkailijoita, lisää se kaupungin elinvoimaa. On hienoa, että täällä vallitsee hyvä yhdessä tekemisen henki. Se näkyy myös vierailijoille”, kiittelee Eskelinen

Kangasalan lumoavaa joulua ovat olleet rakentamassa Kangasalan kaupunki, Visit Kangasala, Kangasalan Yrittäjät ry, Kangasala-talo sekä lukuisat yritykset ja yhdistykset.

Lisätiedot: 

Jasmine Pajari, tapahtumakoordinaattori, Kangasalan kaupunki

puh. 0444813050, jasmine.pajari@kangasala.fi