Kangasalan joulu avataan torilla ja kulttuurikorttelissa lauantaina 26.11.2022


Kuva: Tiia Ennala/Visit Kangasala

Koko kaupungin yhteinen Kangasalan Joulunavaus 2022 aloittaa joulun. Lämminhenkinen tapahtuma järjestetään lauantaina 26.11. klo 12–16 Kangasalan torilla ja Kulttuurikorttelissa.

– Tänä vuonna ohjelma on erittäin monipuolinen ja houkutteleva, sillä tapahtuma järjestetään monen toimijan yhteistyönä. Juhlistamme tapahtumalla myös Kangasalan Yrittäjien 75v-juhlavuotta, kertoo puheenjohtaja Saija Haavisto Kangasalan Yrittäjistä.

Tapahtuma alkaa perinteisellä joulukuusen valojen sytytyksellä klo 12. Kangasalan Yrittäjät jakavat joulupuuroa 800 ensimmäiselle herkuttelijalle klo 12 alkaen. Joulupukki ja muori kiertävät tervehtimässä lapsia ja aikuisia koko tapahtuman ajan.

Ohjelmalavalla jouluista musiikkia soittavat Duo Dynamo ja Mieskuoro Laulajien kvartetti. Kangasalan Pikkuteatterin satuhahmot ilahduttavat tapahtuma-alueella.

– Tämän vuoden erikoisuutena nähdään koko perheen suomalaiseen tarinaperinteeseen pohjautuva Tonttu ja Pohjoistuuli -talviteatteriesitys, joka yhdistää teatteria, sirkustemppuja, valoja ja jättisaippuakuplia, kertoo kulttuurisuunnittelija Riina Koponen Kangasalan kaupungilta.

Torilla on jouluherkkujen ja muiden jouluisten tuotteiden myyntiä. Kangasala-talossa järjestetään Kädentaitajien jouluinen pop-up -puoti. Kulttuuriravintola Jalmarissa on glögitasting sekä elävää musiikkia. Lisää jouluisia tuotteita on myös Kaunis Nelli-putiikissa.

Viime vuonna suuren suosion saanut valometsä avataan jälleen Kangasala-talon aukiolle klo 11 alkaen. Kangasala-talossa järjestetään tonttupaja ja tonttusuunnistusta, ja Kimmo Pyykkö-taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11–17.

Alueohjelmassa on lisäksi ponitalutusta klo 13–15 ja kaverikoirien vierailu 13–14.
Pääkirjastossa on esillä ja lainattavaksi eri ikäryhmien jouluaineistoa kauno- ja tietokirjojen puolelta sekä musiikista. Keskustan tunnelmalliset kausivalot sytytetään klo 15 valaisemaan pimenevää iltaa.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä on Kangasalan Yrittäjät yhteistyössä Kangasalan kaupungin ja Kulttuurikorttelin toimijoiden kanssa.

Kangasalla tapahtuu koko joulun ajan. Ohjelma on koottu Visit Kangasalan sivulle: visitkangasala.fi/joulu2022

Lisätietoja:

Heikki Mäenpää
vastaava tuottaja / Harjula Production Oy
p. 050 5644 777

Riina Koponen
kulttuurisuunnittelija / Kangasalan kaupunki
p. 040 1545 941