Kangasala hakee toimijaa Kirkkoharjun näkötornille rakennettavaan kahvilaan


Kangasalan kaupunki rakennuttaa Kirkkoharjun näkötornin läheisyyteen kahvilarakennuksen vuonna 2020. Nyt etsinnässä on aktiivinen ja innovatiivinen yrittäjä vastaamaan kahvilan toiminnasta.

Kirkkoharju sijaitsee keskellä Kangasalan nauhataajamaa ja on suosittu lähiliikunta- ja virkistysalue. Kirkkoharjulla viihtyvät niin lenkkeilijät, hiihtäjät, koiranulkoiluttajat, ratsastajat kuin pyöräilijätkin. Kirkkoharju on osa seudullista liikuntareitistöä, josta on yhteys Kaupin liikuntapuistoon. Kirkkoharjulle on rakennettu ensimmäinen näkötorni jo vuonna 1882. Nykyinen näkötorni on rakennettu vuonna 1931 ja se on suojeltu rakennus. Kirkkoharjun näkötorni on Suomen ensimmäinen funkistorni, ja Stadionin tornin ohella myös ainoa laatuaan.

Tavoitteena on löytää Kirkkoharjun näkötornin kahvilalle toimija, joka kehittää kohteesta ympärivuotisen retkeily- ja matkailukohteen sekä luo Kirkkoharjun näkötornille omaleimaisia ja viihdyttäviä tapahtumia. Kahvila vuokrataan avoimen neuvottelumenettelyn perusteella. Neuvottelumenettelyyn valittavat ilmoitetaan tammikuun 2020 aikana.

Kirkkoharjun näkötornin kahvilan toimijahausta kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus Kangasalan pääkirjaston Harjula-salissa torstaina 28.11.2019 kello 15.00 alkaen. Kirkkoharjun näkötorniin ja alueeseen on mahdollista tutustua ennen tilaisuutta kello 13.30-14.30.

Lisätietoa tilaisuudesta, hakuohjelma valintakriteereineen ja ilmoittautumisohjeet löytyvät: businesskangasala.fi/ajankohtaista

_ _ _

Tiedotustilaisuuteen voi ilmoittautua: https://bit.ly/33pUKLH

Asiasta kiinnostuneilla on myös mahdollisuus esittää toimijahakuun liittyviä kysymyksiä 5.12.2019 klo 16.00 mennessä. Kysymykset voi esittää sähköpostitse: info@businesskangasala.fi. Vastaukset kysymyksiin julkaistaan  kangasalakeskustauudistus.fi -sivustolla 12.12.2019 klo 8.00.

Ilmoittautumiset Kirkkoharjun näkötornin kahvilan toimijahakuun tulee jättää 20.12.2019 klo 16.00 mennessä sähköpostitse: kirjaamo@kangasala.fi ja aihekenttään tulee merkitä: ”Kirkkoharjun näkötornin kahvilan toimijahaku”.