Joulun odotus alkaa Kangasalla marraskuussa


Kangasalan marraskuussa luodaan joulumieltä lähettämällä joulukortteja ikäihmisille sekä välittämällä joululahjoja. Joulun tunnelmaan koristaudutaan sytyttämällä kaupungin uudet jouluvalot sekä kiertämällä jouluikkunoita. Yrittäjien perinteinen joulunavaus sekä joulutori aloittavat joulun tunnelman ja kulttuuripalveluiden joulukalenteri luo valoin tunnelmaa kaupungin sydämeen. Uudenvuoden aattoon valoa ja loistoa luovat valaistut näkötornit.

Tee joulumieli tekemällä hyvää 

Hyvän joulumielen välittämisen voi aloittaa Kangasalla jo marraskuussa. Kangasalan kaupunki on mukana luovan välittämisen yhteisön Siskojen ja Simojen järjestämässä Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjassa kerätään joulutervehdyksiä, joita voi lähettää kaupungin keräyspisteiden kautta ajalla 16.11.–11.12.2020. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Joulupostia ikäihmisille kampanjalla on kolme korttien keräyspistettä Kangasalla.

 

Yhtenä korttien keräyspisteenä toimii Kangasalan kaupunki-info, jossa voi osallistua myös kaupungin viralliseen joululahjakeräykseen. Joululahjakeräys toteutetaan yhteistyössä kaupungin perhetyön kanssa ja sen avulla jouluntunnelmaa välitetään Kangasalalaisille lapsille. Keräykseen voi osallistua aikavälillä 17.11.–12.12.2020. Osallistu keräykseen poimimalla kaupunki-infon joulupuusta kortti, josta löydät tiedot lahjansaajasta. Kaupunki-infon tontut ottavat lahjat vastaan ja kaupungin perhetyö hoitaa lahjat oikeisiin osoitteisiin. Lisätietoja Kaupunki-Infosta.

 

Valo tuo joulun talven pimeyteen  

Joulu on mielentila, joka syntyy sisimmässä. Vaikka ulkona onkin pääosin pimeää, voi joulun odotuksen tunnelmaan virittäytyä värien, valojen ja koristelujen kautta. Kangasalan kaupungin uudet jouluvalot syttyvät 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulunavausta. Joulun avauksessa kaupungin yrittäjät tarjoavat joulupuuroa, lisäksi joulutori on avoinna ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avoimet ovet klo 16-19. Joulunavaus päivänä aukeavat myös kaupungin sekä siellä toimivien yritysten ja yhteisöjen tunnelmalliset jouluikkunat, joita voi ihastella aina 6.1.2020 saakka. Kauneimpien jouluikkunoiden joukosta kaupunkilaiset pääsevät äänestämään suosikkejaan. Ikkunoista kauneimmat palkitaan kaupungin virallisina joulumielen tuottajina. Ikkunoita äänestäneiden kaupunkilaisten kesken arvotaan jouluisia palkintoja.

 

Jouluikkunagalleria luo valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen.

 

Valoa arkeen luo myös Kangasalan kulttuuripalveluiden tarjoama joulukalenteri, jossa Kangasalan pääkirjaston seinään heijastetaan päivittäin aukeava valoshow, joka tuo valoa ja iloa kaikille kangasalalaisille. Tämän vuoden joulukalenterin tekemiseen ovat osallistuneet Kangasalan varhaiskasvatuksen 0-5 –vuotiaat lapset. Lapset ovat syksyn aikana maalanneet, askarrelleet ja piirtäneet teemalla Talven ihmemaa. Joulukalenterissa on mukana niin lumiukkoja, jääkarhuja, lumihirviöitä kuin joulutonttujakin. Kalenterin animoinnin ja koostamisen on tehnyt mediataiteilija Niko Tiainen. Joulukalenteri pyörii joulukuun alusta aina 26.12. saakka. Päivittäin vaihtuva animaatio kestää n. neljä minuuttia ja se pyörii Kangasalan keskustassa pääkirjaston kelloseinällä klo 7–10 ja 15–21.

 

Kangasalan kulttuuripalveluiden joulukalenteri syttyy jälleen.

Nauti joulun tunnelmaa joulutapahtumissa  

Joulukuun Kulttuurikuppilassa luodaan joulumieltä askartelemalla joulukortteja Kangasalan kaupunki-infolla joulukuun ensimmäisenä torstaina 3.12. klo 14-16. Tuolloin Kulttuurikuppila valtaa Kangasalan kaupunki-infon ja kutsuu kaikki glögille ja piparille, sekä askartelemaan joulukortteja. Joulukortteja toivotaan lähetettävän erityisesti Siskojen ja Simojen muista ikäihmistä joulukortilla kampanjaan. Kulttuurikuppila on kaikille kulttuurista ja tapahtumista kiinnostuneille avoin ja vapaamuotoinen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, joka järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai. Vaihtuvin teemoin ja vaihtuvissa tiloissa pidettävä Kulttuurikuppila kiertää ympäri Kangasalaa.

Itsenäisyyspäivän 6.12. ohjelma alkaa jumalanpalveluksella Kangasalan kirkosta klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen luvassa on kunniakäynti sankarihaudoille sekä glögitarjoilu. Klo 12 ohjelmaa jatketaan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksilla. Päivän ohjelma on katsottavissa Kangasalan kaupungin YouTube –kanavalta.

 

Uutedenvuoden aattona ihaillaan näkötorneja

Kangasalan kaupungin järjestämät uuden vuoden suuret juhlallisuudet vaihtuvat tänä vuonna valaistujen näkötornien ihailuun. Kangasalan kolme maamerkkiä Haralan harjun, Vehoniemen sekä Kirkkoharjun näkötornit valaistaan juhla-asuun uudenvuoden aattona klo 18-01.

 

Kangasalan joulutapahtumia
marras-/joulukuussa 2020

Siskot ja Simot Joulupostia ikäihmisille –kampanja
16.11.–11.12.2020

Keräyspisteet Kangasalla Kangasalan kaupunki-info, Kuhmalahden kauppa ja Luopioisten K-kauppa.

Kangasalan Joululahjakeräys 17.11.–12.12.2020
Kangasalan kaupunki-info p. 044 481 3022 kaupunki-info@kangasala.fi

Kangasalan Yrittäjien joulunavaus 27.11.2020 klo 16-19
Kangasalan yrittäjät kangasalan@yrittajat.fi

Kangasalan jouluikkunagalleria 27.11-6.1.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Joulukuun Kulttuurikuppila 3.12.2020
Tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

Itsenäisyyspäivä 6.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Kulttuuripalveluiden Joulukalenteri 1.12.2020-26.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi

Uudenvuoden aatto 31.12.2020
Kulttuurisuunnittelija Anna Toiva p. 044 481 3020 anna.toiva@kangasala.fi