Isänpäivän opastetut luontoretket Kangasalla


 

Nyt viedään isä ulos syömään – ihan oikeasti! Kangasalan kaupunki on yhdessä Ekokumppanien kanssa ideoinut reippaan vaihtoehdon isänpäivälounaalle: lähdetään koko perhe luontoretkelle sunnuntaina 10.11.2019. Valitse mieleisesi retki, tarjoamme maksuttoman bussikuljetuksen kumpaankin kohteeseen.

1. Mustijärven laavu
2. Ruokojärven kierros Laipanmaalla

Ilmoittaudu mukaan retkelle tästä:
https://forms.gle/EC6yW3vp5wkhyFiM6

Lähde siis mukaan joko Kaarinan polun varrella sijaitsevalle Mustijärven laavulle tai patikoi noin kolmen kilometrin mittainen rengasreitti Rajalan kämpän ja Ruokojärven välimaastossa Laipanmaalla. Kummallakin retkellä on mukana opas.

Lähtö Kangasalan linja-autoasemalta: klo 10:30 Laipanmaalle ja klo 11:00 Mustijärvelle. Laipanmaan bussiin pääsee kyytiin myös Sahalahdelta K-kauppa Sahramin edessä olevalta pysäkillä. Laipanmaalle voi myös tulla omalla autolla Rajalan kämpälle, josta lähdetään yhdessä patikoimaan. Paluu noin klo 15.

Huom. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu 5.11. mennessä ainoastaan yllä olevan linkin kautta, ei siis fb-tapahtuman kommentoinnin kautta.

Mikäli tulet omalla autolla, niin tässä kummankin kohteen tarkat osoitteet:
Mustijärven laavu, Mustijärventie, 36120 Kangasala
Laipanmaalla retken lähtöpaikka Rajalan kämppä, Iso-Laipantie 4, 36430 Kangasala

Sekä Mustijärven että Ruokojärven laavulla on mahdollisuus keitellä nokipannukahvit ja paistella makkarat.
Laipan luontopolku on pääasiassa helppokulkuista mutta siellä on myös jyrkkiä nousuja ja laskuja. Pitkospuut ovat kostealla säällä ja monesti yöpakkasten jälkeen hyvin liukkaita. Varusteeksi sopivat kumisaappaat tai vedenkestävät maastojalkineet ja muu säänmukainen vaatetus. Lisätietoja https://www.laipanmaa.fi/laipan-luontopolku

Muista ottaa omat eväät mukaan! Pakkaa jo kotona valmiiksi eväät kestäviin ja uudelleen käytettäviin rasioihin ja pusseihin; näin syntyy mahdollisimman vähän jätettä. Noudatamme roskattoman retkeilyn periaatteita eli kuljetamme kaikki roskat pois asianmukaiseen jätepisteeseen.

Järjestäjä: Kangasalan kaupunki yhteistyössä Ekokumppanit Oy:n kanssa

Lisätietoja: Kirsi Viertola, Ekokumppanit Oy, kirsi.viertola@tampere.fi p. 040 800 7235