Irlantilainen musiikki, tanssi ja elokuva rantautuvat Kangasalle kolmeksi päiväksi – Irkkufestivaali alkaa torstaina 25.4.


Irlantilaisen musiikin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival – The Spring Gathering järjestetään 25.–27.4.2019. Ohjelmassa on konsertteja kaikenikäisille, irlantilainen kyläjuhla, irlantilaisia elokuvia, irlantilaisen musiikin ja tanssin työpajoja sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.

Kolmipäiväinen, nyt toista kertaa järjestettävä festivaali tarjoaa iloisia kohtaamisia kaikille irlantilaisesta musiikista, tanssista ja kulttuurista kiinnostuneille.

– Jos monipuolisesta ohjelmistosta pitäisi valita vain yksi suositus, niin huippuhetket koetaan pääkonserteissa perjantaina ja lauantaina, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Maija Koskenalusta.

– Niissä yhdistyvät monipuolisesti irlantilainen musiikki, tanssi ja irlantilaisen kulttuurin välittömyys.

Nimeä Eala and friends – kohtaamisia kantavissa pääkonserteissa pe 26.4. ja la 27.4. irlantilainen ja suomalainen kansanmusiikki kohtaavat toisensa. Suomalaisen Eala-yhtyeen kanssa taitonsa yhdistävät irlantilaiset muusikkovieraat, Kirsten Allstaff, Tola Custy, Thomas Johnston ja Cillian O’Dalaigh. Lavalle nousee myös Kangasalan lukion mieskuoro Testostenorit, joka hurmaa kuulijansa kerta toisensa jälkeen.

Festivaalin avauskonsertti Jigs to Jacobites – tarinat tanssien takaa torstaina 25.4. on huikea yhdistelmä irlantilaista musiikkia, tanssia ja historiaa. Esityksessä nähdään mm.  irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe.

Festivaalilauantai 27.4. tarjoaa myös perheystävällistä ohjelmaa. Hiljainen puu ja soivan metsän otukset -musiikkisadun myötä Kangasala-sali muuttuu tunnelmalliseksi, salaiseksi soivaksi metsäksi. Irlantilaisen musiikin kuljettama tarina on samalla englannin kielikylpy.

Paikalliset, taitavat nuoret pääsevät loistamaan Irlantilaisessa kyläjuhlassa la 27.4. Irlannista saapuvien vieraiden rinnalla esiintyvät lukion mieskuoro Testostenorit ja musiikkilinjalaiset.

Festivaalin ohjelmassa nähdään kaksi irlantilaista elokuvaa, joissa käsitellään kohtaamisia. Under the Clock – elokuva torstaina on huumorin ja tositarinoiden täyteinen dokumentti Dublinin Cleryn kellon alta alkaneista rakkaustarinoista. Making the Grade -elokuva lauantaina on mainetta niittänyt dokumenttielokuva musiikin opiskelusta sekä oppilaan ja opettajan välisestä siteestä.

Mieleenpainuvia kohtaamisia on luvassa myös irlantilaisen musiikin jameissa pe 26.4. ja la 27.4. Niihin suomalaiset irlantilaisen musiikin harrastajat ovat tervetulleita musisoimaan yhdessä irlantilaisten muusikoiden kanssa.

Festivaalin kunniavieraaksi saapuu perjantaina 26.4. Irlannin Suomen-suurlähettiläs Maeve Collins puolisoineen. Suurlähettiläs osallistui myös viime keväänä ensi kertaa järjestetyille festivaaleille, ja hän oli tuolloin hyvin otettu festivaalin tasokkaasta ohjelmasta ja lämminhenkisestä tunnelmasta.

Festivaalia järjestää Irish Music Society of Tampere ry yhteistyössä Kangasala-talo Oy:n ja Online Academy of Irish Musicin (OAIM) kanssa. Kevään 2019 festivaalia ovat tukemassa myös muun muassa Business Kangasala Oy, Kangasalan kaupunki ja Irlannin Suomen suurlähetystö.

Aikaisemmin julkaistut tiedotteet löytyvät Kangasala-talon mediasivulta: https://kangasala-talo.fi/kangasala-talo/medialle/

Festivaalin konsertit:

Pääkonsertit: Eala and Friends – kohtaamisia Kangasala-salissa pe 26.4. klo 19 ja la 27.4. klo 18

Liput Kangasala-talolta 25/20/12,50 €, Lippu.fi 27,50/22,50/14 € + toimitusmaksut

Jigs to Jacobites – tarinat tanssien takaa Kangasala-salissa to 25.4. klo 18

Liput Kangasala-talolta 15/10/8 €, Lippu.fi 17,50/11,50/9,50 € + toimitusmaksut

Hiljainen puu ja soivan metsän otukset Kangasala-salissa la 27.4. klo 11

Liput Kangasala-talolta 8 €, Lippu.fi 9,50 € + toimitusmaksut

Irlantilainen kyläjuhla Kangasalan Pirtillä la 27.4. klo 15

Liput Kangasala-talolta 10/5 €, Lippu.fi 11,50/6,50 € + toimitusmaksut

Lippu ei sisällä ruoka- ja juomatarjoiluja. Ovet avoinna klo 14.30.

Katso koko ohjelmisto festivaalin sivuilta.