Ennakkotiedote tilinpäätöksestä 2019: Kangasalan kaupunki tekee positiivisen tuloksen kuntatalouden ahdingosta huolimatta


Kangasalan kaupungin tuleva tilinpäätös kääntyi alkuvuoden negatiivisista näkymistä 0,4 milj. euroa plussalle.

Tulorahoituksen myönteinen kehitys, kasvua edellisestä vuodesta 3,1 % (6,5 milj. euroa) ja toimintakulujen maltillinen nousu 1,4 % (2,8 milj. euroa), joka sisältää palkkauskustannusten nousun 2,1 milj. euroa, mahdollistivat tuloksen kohenemisen. Myös sijoitusomaisuuden tuotto, 2,3 milj. euroa, vaikutti positiivisen tuloksen syntyyn.

– Kuntatalous on ollut viime vuosina erittäin haastavassa tilanteessa, joten on mieluisaa todeta, että tulorahoituksen kehitys on nyt kääntynyt positiiviseksi ja kulujen kasvu on hidastunut, talousjohtaja Seppo Saarinen sanoo.

– Viime vuonna pystyimme kartuttamaan rahoitusta ja esimerkiksi lisäämään henkilökuntaa opetukseen sekä ympärivuorokautista hoivaa sosiaali- ja terveyspalveluissa, kertoo kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Kangasalan kaupunki toteutti viime vuonna investointeja 22,5 milj. eurolla. Niistä merkittävimpiä olivat Vatialan uusi koulu, Vatialantien parannustyöt, Lamminrahkan eritasoliittymän ja pääkadun rakentamisen aloittaminen, Kaarina Maununtyttärentien kiertoliittymä ja eri hankkeiden, kuten Pikkolan päiväkodin suunnittelun aloittaminen.

Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen on tyytyväinen pitkäjänteiseen työhön talouden tasapainottamiseksi.  Auvisen mukaan työtä on kuitenkin koko ajan jatkettava tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi.

– Todennäköistä on, että kunnille asetettavat uudet tehtävät ja velvoitteet lisäävät menoja tulojen kehittymistä nopeammin, Auvinen toteaa.

Auvinen arvioi, että talouden kokonaisnäkymä on kuitenkin positiivinen ja selkeästi parempi kuin vuosi sitten.

Lisätietoja:
kunnanjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311, oskari.auvinen(at)kangasala.fi
talousjohtaja Seppo Saarinen, p. 050 513 7777, seppo.saarinen(at)kangasala.fi