Ajankohtaista koronarokotuksista


Päivitetty tieto Kangasalan ja Pälkäneen alueen koronarokotuksista.

Ajanvaraus rokotuksiin on tällä hetkellä tauolla, sillä kaikki ajat ovat varattu. Ajanvaraus käynnistyy uudelleen heti, kun rokotetta saadaan lisää. Rokotteita tulee Pirkanmaalle, kuten muuallekin Suomeen, vain pieniä eriä kerrallaan. Tästä syystä myös rokotusaikoja tulee jakoon pienissä erissä.  

Rokotusvuorossa ovat 80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat kuntalaiset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat 70 vuotta täyttäneet omaishoitajat ja ikääntyneet. Myös kotihoidon asukkaiden rokotus on käynnistynyt. Sairaanhoitopiiri on tarkentanut ikään liittyvää ohjeistusta. Ikääntyneiden rokotukset etenevät nyt iän perusteella, ei syntymävuoden. Tällä hetkellä pitää olla jo täyttänyt 80 vuotta, että on oikeutettu saamaan rokotuksen. Linjauksesta pidetään kiinni tiukasti, sillä rokottetta on niukasti saatavilla.   

Riskiryhmien rokottamista ei ole päästy vielä käynnistämään rokotteen saatavuuteen liittyvien haasteiden vuoksi. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokottaminen käynnistyy arviolta 15.3.2021. Ajanvarauksen käynnistymisestä ja riskiryhmämäärittelystä kerrotaan tällä sivustolla myöhemmin lisää.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta https://mediaika.fi/kangasala/app tai puhelimitse koronarokotusten ajanvaraus- ja neuvontapuhelimesta,  puh. 03 5655 4039 arkisin klo 8-12. Erillisiä kutsukirjeitä ei lähetetä rokotuksiin, sillä rokotteen saatavuutta on vaikea arvioida tällä hetkellä. Rokotusvuorossa olevat kuntalaiset voivat jättää halutessaan nimensä jonotuslistalle, jos kaikki rokotukset ovat jo menneet. Heille soitetaan takaisin, kun saadaan lisää rokotteita.

On tärkeää, että kaikki varaavat rokotusajan omalla vuorollaan. Ilmoitamme verkkosivuilla, mikä ryhmä on rokotusvuorossa.