Aakkulantien pyörätien ja jalkakäytävän rakentaminen käynnistyi


Kangasalan kaupunki jatkaa Aakkulantien erotellun pyörätien ja jalkakäytävän rakentamista välillä Mallite – Pikonkankaantie (pituus n. 1,1 km). Rakennusurakassa kapea ja huonokuntoinen pyörätie parannetaan erottamalla jalankulku ja pyöräily omille kaistoilleen.

Näkymä Aakkulantieltä kohdasta, jossa vielä ei ole eroteltua kevyenliikenteen kaistaa.
Nykytilanne
Näkymä Aakkulantieltä, jonka reunassa on uusi eroteltu kevyenliikenteen kaista.
Parannettuna

Rakennusurakkaan kuuluu pyörätien ja jalkakäytävän rakentamisen lisäksi uusittu katuvalaistus. Työmaa -alue on oheisella kartalla.

Karttakuva parannettavasta tieosuudesta.

Työ aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä Aakulantiellä. Ajorataa kavennetaan työmaan kohdalla. Jalankulkua ja polkupyöräilyä varten on varattuna oma tila. Pitkämatkaisempien polkupyöräilijöiden olisi suotavaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä työmaa-alueen ohitse (ks. kartta edellä). Suutarintien, Puutarhurintien, Harventajantien ja Kasvitarhantien liittymien rakentaminen edellyttää poikkeusjärjestelyjä. Näistä urakoitsija tiedottaa erikseen.

Kartta, johon on merkitty punaisilla ympyröillä rakennettavat liittymät.

Rakennusurakan pääurakoitsijana toimii Ylöjärven Kiviset Oy ja rakennuttajakonsulttina Ramboll Finland Oy.

Hankkeen rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2021.
Autoilijoiden on hyvä sopeutua siihen, että työmaa rajoittaa Aakkulantien käyttöä. Joustavalla asenteella ja maltilla kaikki kyllä mahtuvat työmaa – alueen läpi kulkemaan ja mikäli suinkin on mahdollista työmaa kannattaa kiertää.

Vaikka rakennushanke aiheuttaa huomattavaa haittaa kaikille kadulla kulkeville niin autoilijoille kuin jalan tai polkupyörällä liikkuville, niin kuitenkin loppusyksyllä saamme nauttia laadukkaasta ja turvallisesta liikkumisympäristöstä kaikille.

Hyvää kesää ja malttia liikenteeseen!

Lisätiedot

Urakoitsija: Joonas Kilpinen, Ylöjärven Kiviset Oy, 044 559 0122
Valvoja: Esa Lumppio, Ramboll Finland Oy, 0400 584 490
Tilaaja: Lassi Aho, Kangasalan kaupunki, 050 550 9071