Lamminrahka kortteli 1527

Lamminrahkan keskustasta vapautuneen korttelin hakuaika oli 26.9.-16.2.
Korttelin tulevan toteuttajan valinnasta tiedotetaan lähiaikoina.

Korttelin 1527 sijainti on mitä parhain: se on näkyvällä paikalla Lamminrahkan sisääntulon äärellä, helposti saavutettavissa eri suunnista, sen vieressä ovat tori, liikuntapuisto sekä koulukeskus ja ympärillä muut Lamminrahkan keskustaan tulevat liiketilat. Korttelin 13 100 k-m²:n rakennusoikeus mahdollistaa monipuolista asunto- sekä liikerakentamista uuden kaupunginosan ytimessä.

Varaus- ja suunnitteluaika on 2 vuotta varauspäätöksestä.

Tontit vuokrataan. Tontin perusvuokra on 5 % tontin päätetystä asuinrakennusoikeuden arvosta (240 €/kem2, liiketilojen osalta 120/kem2). Vuokra-aika on 50 vuotta. Tontit luovutetaan itsenäisiksi kiinteistöiksi lohkottuina. Tonttien vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuosivuokraa muutetaan virallisen elinkustannusindeksin muutosta vastaavaksi.

Tontin vuokraaja sitoutuu ympäristö- ja taideohjelman mukaiseen maksuun alueen ympäristön laadun kehittämiseksi. Taidemaksu on 2% tontin asuinrakennusoikeuden arvosta, ja se maksetaan 30 päivän kuluessa vuokrasopimuksen alkamisesta. Tontin vuokraaja maksaa Kangasalan Vesi- liikelaitoksen taksojen mukaiset liittymis- ja palvelumaksut vesihuoltoon liittyessään. Lamminrahkan jätekeräys hoidetaan keskitetysti lähikeräysjärjestelmällä (yhteiset Pirkanmaan Jätehuollon omistamat syväkeräysastiat korttelissa) eli kiinteistöillä ei saa olla omia jäteastioita tonteilla.

Koulukeskuksen pienten lasten yksikkö (päiväkoti, esikoulu ja luokat 1-2), alakoulu ja liikuntapuisto ovat valmistuneet vuonna 2023.

Lamminrahkan pohjoisosan asemakaava on tarkoitus hyväksyä loppuvuodesta 2023 ja alueen toteuttaminen alkaa vuonna 2024.

 

Korttelissa on aiemmin ollut varaus Kangasalan seurakunnalla, päivittäistavarakaupalla ja hyvinvointikeskuksella. Varauksen tehneet toimijat ovat ilmoittaneet, että he haluavat jatkaa neuvotteluja uuden toimijan kanssa. Yhteystiedot toimitetaan valitulle toimijalle.

Kortteli 1527

Lamminrahkan suunnitelmia ja jo tehtyjä selvityksiä karttoja yms. materiaalia löydät linkistä.

Lisätietoja Lamminrahkan alueesta Lamminrahkan verkkosivuilta.

Kortteli 1527
Kuva korttelista 1527

Korttelin pinta-ala on yhteensä 12 683 m². LPY-alue 5729 m ² ja C-2 alue 6954 m².

 

Kortteli Rak.oik. k-m2 Kerrosluku Vuokra
/kem2
1527 13 100 III u3/4-Vu3/4 240