Palvelut

Kangasalan kirjastoon kuuluvat pääkirjaston lisäksi Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastot sekä kirjastoauto, jolla on noin 70 pysäkkiä eri puolilla kuntaa. Vakituista henkilökuntaa on yhteensä 26 ja lisäksi määräaikaisia työntekijöitä. Kirjasto on hallinnollisesti osa sivistyskeskusta ja sen toiminnasta vastaa sivistyslautakunta.

Kirjaston henkilökunta avustaa, kun tarvitset kirjastonkäytön opastusta, kirja- ja musiikkivinkkausta tai kotipalvelua tai kun aprikoit, mistä löytyy tietoa arkipäivän tarpeisiin tai elämän suuriin kysymyksiin. Teemme yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja yhdistysten kanssa.

Kangasalan ja Pirkanmaan muiden kuntien yhteisessä PIKI-verkkokirjastossa voit selata kokoelmia, tehdä varauksia ja uusia lainojasi kirjaston aukioloajoista riippumatta. Kangasalan kirjasto on mukana valtakunnallisessa Kysy kirjastonhoitajalta -etätietopalvelussa.

Kangasalalainen kävi kirjastossa vuonna 2016 vajaat 10 kertaa ja lainasi 18,4 lainaa. Lisää tietoa on kirjastojen valtakunnallisessa tilastotietokannassa.

Kirjaston henkilökunta ottaa mielellään vastaan palautetta kirjaston toiminnasta ja palveluista.