E-aineisto

E-aineistot PIKI-kirjastoissa

PIKI-kirjastot ovat hankkineet e-aineistoja, joita voit joko käyttää kirjastojen asiakaskoneilla tai verkossa omalla tietokoneellasi tai mobiililaitteella.

E-kirjat ja e-äänikirjat

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä, muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea tai kuunnella joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta.

Ellibs-kokoelmassa suomenkielistä kirjallisuutta

PIKI-kirjastojen suomenkielisiä kirjoja ja e-äänikirjoja voi selata ja lainata Ellibs-verkkopalvelussa.  E-kirjoja voi hakea kuten muutakin aineistoa myös verkkokirjaston haun avulla.

OverDrive-kokoelmassa englanninkielistä kirjallisuutta

OverDrive e-kirjakokoelma sisältää valikoiman pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille. Käytä selaimessa tai lataa mobiililaitteelle kätevä Libby-sovellus. Palvelu on osoitteessa piki.overdrive.com.  Lue lisää PIKI-verkkokirjastosta.

 

Voidaksesi lainata e-kirjoja tai e-äänikirjoja tarvitset PIKI-kirjastokortin. PIKI-kirjastokortilla voi käyttää myös Naxos Spoken Word Library -äänikirjapalvelua.

E-lehdet

PIKI-kirjaston asiakkaana pääset lukemaan kirjastoissa e-lehtiä sekä etsimään lehtiartikkeleita eri aiheista. Lehtitietokannat ovat käytettävissä kirjastojen asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa omilla laitteilla.

ePress – suomalaisia paikallis- ja maakuntalehtiä näköisversioina. Mukana mm. Aamulehti, Kangasalan Sanomat ja Sydän-Hämeen Lehti. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään.

eMagz – suomalaisia aikakaus- ja ammattilehtiä näköisversioina. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään.

PressReader – yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 100 eri maasta ja 60 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa 60 päivän ajan ilmestymisestään. Jos luet lehtiä omalla mobiililaitteellasi kirjaston verkossa, voit ladata lehtiä vapaasti myös kotiverkossasi 48 tunnin ajan. PressReader on vapaasti etäkäytössä 31.12.2020 asti!

E-musiikki

Naxos-kuuntelupalveluja voit käyttää maksuttomasti PIKI-kirjastokortilla.

Naxos Music Library
Musiikin suoratoistopalvelu, jossa voit kuunnella kymmenien levy-yhtiöiden julkaisuja (Naxos, Alba, BIS, Chandos, Ondine ym). Taidemusiikin lisäksi tarjolla on jonkin verran myös jazzia ja etnomusiikkia.

Naxos Music Library Jazz
Jazzmusiikin suoratoistopalvelussa voit kuunnella eri levy-yhtiöiden ja levymerkkien (esim. Blue Note, Fantasy, Challenge Classics) julkaisuja.

Naxos Music Library World
Maailmanmusiikin suoratoistopalvelu. Mukana mm. Smithsonian Folkways.

Naxos Video Library
Musiikin katselu- ja kuuntelupalvelu. Mukana mm. oopperoita, dokumentteja ja haastatteluja.

Rockway
Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja.

Lue lisää e-musiikista PIKI-verkkokirjastosta