E-aineisto

E-aineistot PIKI-kirjastoissa

PIKI-kirjastot ovat hankkineet e-aineistoja, joita voit joko käyttää kirjastojen asiakaskoneilla tai verkossa omalla tietokoneellasi tai mobiililaitteella. PIKI-kirjastojen e-aineistoista löydät lisätietoja ja käyttöohjeita PIKI-verkkokirjastosta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

E-kirja- ja e-äänikirjapalvelut

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä, muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea tai kuunnella joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta. E-kirjapalvelut ovat maksuttomasti käytössäsi PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun avulla.

Ellibs

Suomenkielisiä kirjoja ja e-äänikirjoja voit selata ja lainata Ellibs-verkkopalvelussa sekä mobiilisovelluksen avulla.  E-kirjoja voit hakea kuten muutakin aineistoa myös verkkokirjaston haun avulla. Pääset Ellibs-verkkopalveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

OverDrive

Pääosin englanninkielisen kauno- ja tietokirjallisuuden e-kirjakokoelman löydät Overdrive-palvelusta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille. Voit käyttää palvelua selaimessa tai ladata mobiililaitteelle kätevän Libby-sovelluksen. Pääset Overdrive-verkkopalveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Naxos Spoken Word Library

Naxos Spoken Word Libraryn kokoelmassa on kuunneltavissa kauno- ja tietokirjallisuuden klassikoita keskiajalta 1900-luvulle. Sisältö on pääosin englanninkielistä. Voit käyttää palvelua selaimessa tai mobiilisovelluksessa. Pääset englanninkieliseen Naxos Spoken Word Library -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

 

E-lehtipalvelut

PIKI-kirjaston asiakkaana pääset lukemaan kirjastoissa e-lehtiä sekä etsimään lehtiartikkeleita eri aiheista. Lehtitietokannat ovat käytettävissäsi kirjastojen asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa omilla laitteilla.

ePress

ePress-palvelusta voit lukea suomalaisia paikallis- ja maakuntalehtiä näköisversioina. Mukana ovat mm. Aamulehti, Kangasalan Sanomat ja Sydän-Hämeen Lehti. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään. Pääset ePress-palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

eMagz

eMagz-palvelusta löydät suomalaisia aikakaus– ja ammattilehtiä näköisversioina. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään. Pääset eMagz-palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

PressReader

PressReader tarjoaa luettavaksi yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 100 eri maasta ja 60 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa 60 päivän ajan ilmestymisestään. Jos luet lehtiä omalla mobiililaitteellasi kirjaston verkossa, voit ladata lehtiä vapaasti myös kotiverkossasi 48 tunnin ajan. PressReader on toistaiseksi vapaasti etäkäytössä! Pääset PressReader-palveluun tästä  (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

E-musiikki

Naxos-kuuntelupalveluja ja Rockway-verkkokurssipalvelua voit käyttää PIKI-kirjastokortilla maksuttomasti kotikoneellasi.

Naxos-kuuntelupalvelut

Naxos Music Library on klassisen musiikin suoratoistopalvelu, jossa voit kuunnella musiikkia kymmeniltä eri levy-yhtiöiltä (mm. Naxos, Alba, BIS, Chandos, Ondine). Englanninkieliseen Naxos Music Pääset englanninkieliseen Naxos Music Library -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Naxos Music Library Jazz 
Naxoksen jazzmusiikin suoratoistopalvelussa voit kuunnella useiden levymerkkien julkaisuja eri aikakausilta (esim. Blue NoteFantasy, Challenge Classics). Pääset englanninkieliseen Naxos Music Library Jazz -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Naxos Music Library World
Naxos Music Library World on kansan- ja maailmanmusiikin suoratoistopalvelu, joka sisältää musiikkia eri kulttuureista ympäri maailmaa. Pääset englanninkieliseen Naxos Music Library World -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Rockway

Rockwaysta löydät soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, biisinteko, laulu ja ukulele. Pääset Rockwayn palveluihin tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

E-elokuvapalvelut

Voit käyttää e-elokuvapalveluita maksuttomasti PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun avulla kotikoneellasi.

Kirjastokino

Kirjastokino tuo ulottuvillesi muun muassa koti- ja ulkomaisia sarjoja, elokuvia, dokumentteja sekä harrastevideoita. Pääset Kirjastokinoon tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Naxos Video Library

Naxos Video Library on englanninkielinen musiikin katselu- ja kuuntelupalvelu. Mukana mm. oopperoita, dokumentteja ja haastatteluja. Pääset Naxos Video Library -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).