Hyppää sisältöön

Ateria- ja siivouspalvelut

Kangasalan kaupungin arjen palvelujen supertiimi.

Arjen sujuvuutta – joka päivä

Olemme kaupungin oma ateria- ja siivouspalveluiden tuottaja.
Toimimme siellä, missä arki tapahtuu – päiväkodeissa, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa. Me huolehdimme siitä, että tilat ovat siistejä, viihtyisiä ja että ravitseva ruoka on valmiina oikeaan aikaan.

140 ammattilaista – yli 9 000 ateriaa ja 100 kohdetta päivittäin.
Jokainen työpäivämme rakentaa sujuvaa arkea tuhansille ihmisille.  

Hyvää ruokaa!!!

Palaute Toiveruokaäänestys 2025

Ruokalistat

Katso päivän ruokalista Jamix Menu -palvelusta

Ruokalistat

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliokäytännöt Kangasalan kaupungissa

Erityisruokavaliot

Palaute ateria- ja siivouspalvelulle

Anna palautetta Jamix Menu -palvelun kautta. Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä, muista lisätä yhteystietosi palautteeseen.

Anna palautetta
Meidän tapa toimia

Arjen laatua – joka päivä

Me vastaamme ateria- ja siivouspalvelujen laadukkaasta tuottamisesta ja jatkuvasta kehittämisestä – sydämellä ja ammattitaidolla. Teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin eri toimialojen kanssa, jotta palvelumme tukevat sujuvaa arkea ja asiakkaiden hyvinvointia.

Ravitsevaa, vastuullista ja maistuvaa

Meille ruoka on enemmän kuin ravintoa – se on päivän kohokohta. Tarjoamme asiakkaillemme täysipainoisia aterioita, jotka on valmistettu kestävistä ja suositeltavista raaka-aineista. Lautasella näkyy vastuullisuus, maku ja välittäminen.

Puhtautta, joka tuntuu ja näkyy

Siivouspalvelumme tuotetaan asiakkaan kanssa sovitun palvelukuvauksen mukaisesti. Laadunvalvonta on meille arkea – ei poikkeus. Käytämme kohteeseen mitoitettuja menetelmiä sekä nykyaikaisia välineitä, koneita ja aineita, jotka takaavat tehokkaan ja turvallisen lopputuloksen.

Turvalliset tilat – pitkäikäiset pinnat

Toimintatapamme varmistaa, että tilat pysyvät turvallisina ja viihtyisinä. Samalla pidennämme pintojen elinkaarta ja luomme ympäristöjä, joissa on hyvä olla ja työskennellä.

Yhteystietoja

Jennileena Kamppari

Ateria- ja siivouspalvelupäällikkö

Tarja Viemerö

Palveluesimies

Tanja Kajava

Tuotantosuunnittelija

Erityisruokavaliokeittiö

Elintarviketurvallisuus

Hymy sen kertoo: Miten olemme hoitaneet elintarviketurvallisuus asiat. Tutustu toimipaikkojemme oiva-raportteihin alla olevasta linkistä

Oiva-logo
Kuva: Ruokavirasto
Töihin meille

Tule osaksi hyvän piiriä – liity Kangasalan tiimiin!

Meillä on tarjolla merkityksellistä ja monipuolista palvelutyötä kouluissa, päiväkodeissa ja toimistoissa. Etsimme iloisia ja reippaita palvelutyöntekijöitä myös ateria- ja siivouspalvelujen sijaisuuksiin.

Katso avoimet tehtävät ja hae helposti Kuntarekryn kautta.

Kuvassa kaksi palvelutyöntekijää hymyilee

Käytössämme on sähköinen Jamix Menu -ruokalistapalvelu, josta löytyvät koulujen ja päiväkotien ruokalistat. Palvelussa voit helposti tarkastella myös ainesosaluetteloita ja ravintoarvotietoja. Huomioithan, että palvelussa oleva hiilijalanjälkilaskuri ei tällä hetkellä ole ajan tasalla.

Lataa maksuton JAMIX MENU -mobiilisovellus sovelluskaupasta! Valitse suosikiksesi Kangasalan kaupunki ja pysyt ajan tasalla ruokalistoistamme. Hyvää ruokahalua!

Jamix Menu -palvelussa voit myös antaa meille palautetta aterioista. Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä, muista lisätä palautteeseen yhteystietosi. 

Päiväkotien ateria- ja siivouspalvelut – iloa, energiaa ja puhtautta pienille!

Terveyttä ja iloa ruoasta – joka päivä, joka aterialla!
Ruokailu on tärkeä osa varhaiskasvatusta. Kokopäivähoidossa tarjoamamme ateriat kattavat jopa kaksi kolmasosaa lapsen päivittäisestä ravinnosta, siksi panostamme laatuun. Tarjoamme ravitsemussuositusten mukaisia, monipuolisia ja maistuvia aterioita, jotka tukevat lapsen kasvua ja kehitystä.

Meillä lapset saavat päivän aikana aamiaisen, lounaan ja välipalan – ja vuoropäiväkodissa myös päivällisen ja iltapalan. Säännöllinen ruokarytmi pitää pienet virkeinä ja auttaa rakentamaan hyviä ruokailutottumuksia jo varhain.

Ruokakasvatus – makumatkoja ja uusia oivalluksia
Ruokahetket ovat meillä paljon muutakin kuin syömistä. Ne ovat oppimisen, yhdessäolon ja uusien makujen juhlaa! Lapsia kannustetaan kokeilemaan rohkeasti, harjoittelemaan omatoimisuutta ja tutustumaan ruokakulttuuriin – lusikka kerrallaan.

Yhteistyö perheiden kanssa on meille tärkeää. Myönteisen ruokasuhteen rakentumiseen tarvitaan meitä kaikkia. Kun lapsi saa osallistua ja hänen mielipiteensä otetaan huomioon, ruokailusta tulee iloinen ja turvallinen kokemus.

Maukasta, monipuolista ja värikästä!
Me valmistamme Kangasalan omien päiväkotien ruoat – rakkaudella ja ravitsemussuosituksia noudattaen. Kiertävä ruokalista tuo vaihtelua, ja teemapäivät vievät makumatkalle kulttuurien syvyyksiin. Meille on tärkeää, että ruoka ei ole vain terveellistä, vaan myös herkullista ja houkuttelevaa.

Haluamme näyttää esimerkkiä myös fiksuista välipaloista ja kohtuullisesta sokerin käytöstä. Ruoka on osa elämää – ja me haluamme jakaa sen ilon jokaisen lapsen kanssa.

Puhtautta pienille askelille
Pidämme huolta siitä, että päiväkodit ovat siistejä, turvallisia ja viihtyisiä. Siivous tehdään säännöllisesti ja nykyaikaisilla, vastuullisesti hankituilla aineilla ja välineillä. Puhdas ympäristö tukee lasten hyvinvointia ja tekee päiväkodista mukavan paikan olla ja oppia.

Koulujen ateria- ja siivouspalvelut – hyvinvointia lautasella ja puhtautta ympärillä!

Syödään ja opitaan yhdessä – vatsat täynnä, mieli virkeänä!
Kaupungin oma ammattilaistiimi huolehtii maistuvat ateriat ja puhtaat tilat oppimisen tueksi. Ruokahetki on päivän tärkeä tauko – aika hengähtää ja kerätä energiaa oppimiseen. Me tarjoamme maksuttoman, maistuvan ja ravitsemussuositusten mukaisen aterian, joka tekee hyvää sekä keholle että mielelle.

Lautaselle on tarjolla lämminruoka, tuore kasvislisäke ja salaatinkastike, täysjyväleipä levitteellä sekä ruokajuoma. Salaatit tarjoillaan osina, joten jokainen voi koota oman suosikkinsa. Haarukkaruokapäivinä on tarjolla myös lämmin kasvislisäke – ja kasvisruokaa löytyy ruokasaliruokailusta aina, kun sitä haluaa!

Ruokalista kiertää, mutta maku pysyy!
Meillä ruoka ei käy tylsäksi – kiertävä ruokalista tuo vaihtelua, ja teemapäivät maustavat arkea. Samalla opitaan ruokakulttuuria, tapoja ja uusia makuja. Ja mikä parasta – oppilaiden toiveita kuunnellaan. Yhdessä rakennamme ruokailusta mieluisan kokemuksen.

Yhdessä onnistutaan!
Hyvä ruokailu- ja oppimisympäristö syntyy yhteistyöllä. Onnistuminen edellyttää kaikkien aikuisten – meidän ammattilaistiimin, koulun henkilökunnan ja kotien – yhteistyötä. Näin jokainen oppilas saa vatsansa täyteen ja hymyn huulille.

Viihtyisät tilat – puhdasta peliä joka päivä!
Me pidämme huolen siitä, että koulun tilat ovat siistit ja turvalliset. Siivous tehdään säännöllisesti ja nykyaikaisilla, vastuullisesti hankituilla aineilla ja välineillä. Hyvä sisäilma ja puhtaat pinnat tekevät koulupäivästä mukavamman – ja oppiminenkin sujuu paremmin!

Kouluruoka on todella hyvää

Palaute 2025
ruokapyramidi
©VRN

Ravitsemussuositukset – suunta kohti terveempää arkea, yksi haarukallinen kerrallaan!

Kangasalan kaupungissa pistämme hyvän ruoan asialle. Ravitsemussuositusten mukainen ruoka on meillä arjen supervoima. Kangasalla emme vain puhu terveellisestä elämästä – me elämme sitä joka päivä!

Lautasmalli on meidän luottokaveri, kun rakennamme täysipainoista ateriaa. Puoli lautasta täytetään reippaasti kasviksilla, neljännes perunalla tai viljalisäkkeellä ja loput herkullisella proteiinilla – olipa se sitten kalaa, lihaa, munaa, papuja tai vaikka pähkinöitä. Juomaksi maitoa, piimää tai raikasta vettä. Täysjyväleipä ja nokare kasvirasvalevitettä viimeistelevät aterian – salaatinkastiketta unohtamatta.

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä 800 g annoskuva
Päivän annos kasviksia, marjoja ja hedelmä ©VRN

Säännöllisyys tuo virtaa
Tasainen ateriarytmi on päivän pelastaja. Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan ja pitää nälkäkiukun loitolla. Hyvät ruokailutottumukset alkavat varhain – siksi harjoittelemme niitä yhdessä joka päivä.

Meidän valinnat vaikuttavat
Kestävä ruokavalio on hyväksi sekä meille että maapallolle. Valitsemme huolella, toimimme taloudellisesti ja vähennämme ruokahävikkiä – pienillä teoilla on suuri merkitys. Olemme ylpeitä siitä, että yli 80 % käyttämästämme ruoasta on kotimaista.