Kangasalan lukion kunniaylioppilaat

Kangasalan Seniorit ry on vuodesta 2000 alkaen valinnut vuosittain lukion entisistä opiskelijoista yhden kunniaylioppilaan. Kunniaylioppilaiksi valitut henkilöt ovat osoittaneet koulun jälkeisessä elämässään tuloksellista osaamista ja esimerkillistä elämänhallintaa.

Kangasalan lukion 100-vuotisen taipaleen kunniaksi esittelemme tällä sivulla tarkemmin joukon entisiä kunniaylioppilaita ja kunniaylioppilaiden valintaan ja historiaan liittyvää materiaalia.

Kangasalan lukion entinen rehtori,
Teuvo Ropo

Kangasalan lukion entinen rehtori Teuvo Ropo käynnisti Kangasalla kunniaylioppilas perinteen vuonna 2000.

Kunniaylioppilaiksi on haluttu valita sellaisia henkilöitä, jotka toimivat hyvänä esimerkkinä oman tiensä rohkeasta kulkemisesta ja sillä saavutetuista ansioista.

Katso Teuvo Rovon haastattelu täältä.

Kuvassa lukion entinen rehtori Teuvo Ropo
Kuva: Juuli Mikkola

Kangasalan lukion kunniaylioppilas 2006, Timo Kahilainen

Yksi Kangasalan lukion nimeämistä kunniaylioppilaista on Kummeleistakin tunnettu näyttelijä, musiikintekijä ja käsikirjoittaja Timo Kahilainen. Kahilainen on tehnyt merkittävän uran suomalaisen komedian ja television parissa.

Kunniaylioppilaan haastattelussa Kahilainen kertoo kouluajoistaan Kangasalla, sekä koulussa solmittujen tuttavuuksien ja harrastuneisuuden vaikutuksesta hänen nykyiseen uraansa.

 

Katso Timo Kahilaisen haastattelu täältä.

Kuvassa Timo Kahilainen
Kuva: Juuli Mikkola

Kangasalan lukion kunniaylioppilas 2007, Sirpa Miettinen

Sirpa Miettinen valittiin vuonna 2007 Kangasalan lukion seitsemänneksi kunniaylioppilaaksi.

Kunniaylioppilaaksi Miettinen valittiin tekemänsä humanitäärisen työn perusteella, hän on ollut mukana useilla Suomen Punaisen Ristin komennuksilla katastrofialueilla. Valintaperusteet ilahduttivat Miettistä. ”Se että oma yhteisö arvostaa humanitääristä työtä tuntui erityisen hyvältä.”

Päivätyössään Miettinen toimii Tredun lähihoitajaopiskelijoiden opettajana. Lisäksi hänellä on kotikoulutuksessa nuoria opaskoiria.

Katso Sirpa Miettisen haastatteluvideo täältä.

Kuvassa Sirpa Mietinen
Kuva: Juuli Mikkola

Kangasalan lukion kunniaylioppilas 2021, Arto Palmu

Arto Palmu on vuonna 1967 syntynyt epidemiologian dosentti. Palmun tutkimusura lähti käyntiin Kangasalla vuonna 1994, kun silloiset terveyskeskuksen ylilääkärit ehdottivat Palmua tutkimuslääkäriksi pneumokokkirokotetutkimukseen. Tuolloin käynnistynyt tutkijan ura jatkuu edelleen samoissa merkeissä.

Arto Palmu valmistui Kangasalan lukiosta vuonna 1986.  Arto Palmun toiminta on kunniaksi koulullemme ja luo tulevaisuuden uskoa opiskelijoille.

Katso Arto Palmun haastatteluvideo täältä.

 

Henkilökuva Arto Palmusta