« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
20.8.2022
19:00
Tapahtumapaikka
Kuhmalahden taidepappila
Taidetie 19, 36810 Kangasala Pirkanmaa + Google Map
Hinta
€25
Verkkosivu
www.taidepappila.com

Taidepappilan Taiteiden Yö

Taiteiden Yö tuo taiteen ja korkeakulttuurin piristämään ja monipuolistamaan Kangasalla sijaitsevan Kuhmalahden kulttuurielämää. Illan tarjonnassa on klassista musiikkia, perinteistä kevyempää musiikkia sekä kansanmusiikkia. Esiintyjinä tapahtumassa Jaso Sasaki, viulisti Olavi Niemi, haitari Pekka Mikkonen, trubaduuri Fire Lady, tulishow Bundolo, kokeellinen musiikkiyhtye.

Jaso Sasaki on suomalainen viulisti ja viulunsoiton tohtori, joka on myös levyttänyt mm. Toivo Kuulan, Armas Järnefeltin sekä Jean Sibeliuksen sävellyksiä. Hän on konsertoinut eri puolilla maailmaa. Taiteiden Yössä hän soittaa teemalla ”Viuluvirtuoosi Heikki Halosen jalanjäljissä”. Olavi Niemi soittaa klassikoita haitarilla. Illan aikana Niemi ja Sasaki soittavat myös yhdessä. Trubaduuri Pekka Mikkonen soittaa suomalaisia ja englanninkielisiä rock – klassikoita. Bundolo on Pirkanmaalainen yhtye jossa soittavat Konsta Eskelinen, Pentti Dassum ja Kusti Vuorinen. Bundolo soittaa itsetehdyillä marimban sukuisilla soittimilla, rytmisiin aiheisiin pohjautuvaa melko vapaasti etenevää musiikkia.

Tapahtumassa myydään ruokaa, virvokkeita sekä pidämme avoinna kesänäyttelyn joka sulkeutuu pian Taiteiden Yön jälkeen, näyttelyssä on esille 13 taiteilijan teoksia. Alkoholia tapahtumassa emme myy. Alkoholijuomia voi nauttia lähellä sijaitsevassa Baari Pitkäsepässä.

Kirjailijavieraat: Anu Kaaja (s. 1984) on suomalainen kirjailija, jonka esikoisteos oli surrealistinen novellikokoelma Muodonmuuttoilmoitus (2015). Kaaja on voittanut Jarkko Laine – palkinto (2017) sekä Kalevi Jäntin palkinto (2020). Taiteiden Yössä Anu Kaaja juttelee aiheesta ”mediakuvaston valta” sekä haastattelemme häntä liittyen hänen omaan tuotantoonsa. Kirjailijavieraat esiintyvät Taidepappilan tunnelmallisessa Salissa. Jussi Lehtonen (s. 1954) on kangasalalainen kirjoittaja, juontaja, matkailuopas ja matkanjohtaja. Lehtosen kirja Mutta sehän on Sibelius kertoo kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksesta runsaasti yksityiskohtia ja triviaa, jota ei laajoissa Sibelius-tietokirjoissa ole aiemmin tultu kertoneeksi.

Järjestäjät: Taidekeskus Kuhmalahden Taidepappila
Tapahtumaa tukevat: Taidepappilan Ystävät Ry Kangasalan Kaupunki Business Kangasala Arkkitehdit Ahlström Oy

Taiteiden Yön ohjelma:
19:00 Tilaisuuden avaaminen
19:05 Pekka Mikkonen (trubaduuri)
19:45 TAUKO
20:15 Olavi Niemi (haitari)
21:00 Tulishow, Fire Lady
21:15 TAUKO
22:00 Jaso Sasaki (Viuluniekka)
23:00 Bundolo (Konsta Eskelinen, Pentti Dassum, Kusti Vuorinen)

Kirjallisuusosio Taidepappilan Salissa
20:00 Anu Kaaja, kirjailijahaastattelu
20:30 Jussi Lehtonen, kirjailija. Luennoi aiheesta ”Sibelius – Kangasala ja pappissuvut”

Liput ovelta: 25€ (aikuiset) / 22€ (eläkeläiset ja opiskelijat) / 15€ alle 18-vuotiaat Liput ennakkoon 22€ / 17€ / 10 € Ryhmät: 17€ (yli 5 hlöä) (lippujen ennavaraukset numerosta 041 473 6114, mieluiten Whatsapp – viestillä).

Järjestäjän Yhteystiedot: Aaron Helo / Tapahtumakoordinaattori ja median yhteyshenkilö 041 473 6114 taidepappila@gmail.com Teemu Luoto / Taidepappilan toiminnanjohtaja 040 0268966

Kartta