« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
19.4.2022
19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/suomalaisia-lauluja/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suomalaisia lauluja

Suomalaisia lauluja -konsertti esittelee Merikannon, Sibeliuksen, Kuulan sekä muiden kotimaisten säveltäjien parhaimmistoa.

Mitä on suomalaisuus? Kuka on suomalainen? Onko ilo duurissa teeskentelyä? Miten Kuulan, Sibeliuksen ja Merikannon Suomi eroaa nykysäveltäjien suomesta? Suomalaisuuden syvintä olemusta etsimässä Toivo Kuula -laulukilpailun elokuussa 2021 voittanut sopraano Minna-Leena Lahti ja pianisti Markus Vaara.

Sopraano Minna-Leena Lahti valmistui joulukuussa 2019 Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta ja suoritti lauludiplomin samana syksynä. Tämä monipuolinen ja ilmaisuvoimainen muusikko on valmistumisensa jälkeen tehnyt töitä yksityisyrittäjänä. Keväällä 2020 hän esiintyi YLE:n Olohuone-ohjelmassa ja syksyllä 2020 suomalaisen musiikin päivän konsertissa improvisoiden yhdessä viulistien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen kanssa. Lisäksi Lahti toimii Keski-Pohjanmaan kamarioopperayhdistyksen puheenjohtajana ja on yksi Verso Ensemblen perustajajäsenistä.

Aiemmin, vuonna 2019, Lahti on laulanut muun muassa Micaëlan roolin Bizet’n Carmen-oopperassa Vaasan kaupunginteatterilla sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Kymi Sinfoniettan solistina. Vuoden 2020 debyyttiroolit niin Ilmajoen oopperajuhlilla kuin Lohtajan kirkkomusiikkijuhlillakin peruuntuivat koronapandemian takia. Sibelius-Akatemian produktioissa Lahti on laulanut muiden muassa Vitellian (W.A. Mozart, La clemenza di Tito), Female Choruksen (B. Britten, The Rape of Lucretia) ja Eurydicen (J. Offenbach, Orfeus manalassa) roolit. Kilpailumenestystä ilmaisuvoimainen laulaja on niittänyt Kangasniemen laulukilpailussa, jossa hän voitti kesällä 2019 jaetun kolmannen palkinnon. Syksyllä 2018 hän oli pohjoismaisen Havets röst -laulukilpailun finalisti ja pääsi syyskuussa 2020 itävaltalaiseen Grandi Voci -kilpailuun, josta tosin menestystä ei herunut. Elokuussa 2021 Minna-Leena Lahti voitti kolmannen kerran järjestetyn Toivo Kuula -laulukilpailun.

Minna-Leena Lahti laulaa, koska laulaminen on kivaa, nauttii oopperasta tarinankerronnan muotona, ottaa näyttelijänä mallia omista lapsistaan ja tahtoo altistaa mahdollisimman suuren osan yhteiskuntaa klassiselle musiikille.

Esityksen kesto on n. 1 t 30 min, sisältäen väliajan.

Tuotanto: Kangasala-talo

Liput

Huom. Käytössämme on joustavat lipunmyyntiehdot. Lue lisää täältä.

Kangasala-talo noudattaa kulloinkin voimassa olevia koronasäännöksiä. Tähän tapahtumaan saatetaan edellyttää koronapassia ja henkilöllisyystodistusta. Ennakkoon ostetuista lipuista ei saa hyvitystä, jos koronapassia ei pysty esittämään. Tarkistathan tarvittaessa tilanteen Kangasala-talon sivuilta ennen tapahtumaa. Lue lisää koronapassista ja sen käyttöönotosta.

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Liput Kangasala-talolta
Peruslippu 18 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 15 €
Alle 18-v. 8 €

Liput Lippu.fi
Peruslippu 20,50 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 17,50 €
Alle 18-v. 9,50 €

+ toim.maksu

Ryhmäliput

Vähintään 10 hengelle 15 €

Ryhmäliput Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut

Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Ravintolapalvelut avautuvat tuntia ennen konserttia.

Tutustu Kulttuuriravintola Jalmarin palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka.

Tutustu näyttelyihin ›

Saapuminen

Kangasala-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meille saavut helposti myös bussilla, pyörällä tai kävellen! Lue lisää saapumisesta ja pysäköinnistä täältä ›

Kartta