« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
3.7.2021 26.9.2021
Tapahtumapaikka
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt/reidar-sarestoniemi/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Reidar Särestöniemi

Kesällä 2021 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään lappilaisen taiteilijan Reidar Särestöniemen (s. 1925 Kittilä – k. 1981 Kittilä) näyttely. Reidar Särestöniemi oli omintakeinen taiteilija ja värikäs persoona. Hän eli ja työskenteli koko elämänsä opiskeluvuosia lukuun ottamatta Lapissa, Kaukosen kylässä, lapsuutensa maisemissa, mutta matkusteli ja piti näyttelyitä ahkerasti myös ulkomailla. Arktiset alueet ja kotiseutu olivat hänelle sydämen asioita, ja hän puhui Lapin luonnon koskemattomuuden puolesta usein.

Reidar Särestöniemi maalasi usein lappilaista maisemaa – jänkiä, tuntureita ja joenmutkia – sekä eläin- ja fantasiahahmoja, kuten poroja, pässejä, ilveksiä ja taivaanjaaroja. Hän tunnettiin värikylläisistä, vahvoista ja kokeellisistakin teoksista.

Näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa valottaa tutumpien teemojen lisäksi myös taiteilijan ei niin tunnettua varhaisempaa tuotantoa. Näyttelyn asiantuntijana toimii kuvataiteilija, TaT Jyrki Siukonen. Näyttely on kuratoitu Kirsi ja Keio Eerikäisen taidesäätiön kokoelmasta. Lisäksi teoksia on lainattu useista taidemuseoiden kokoelmista.

Näyttelyvierailuun ei tällä hetkellä tarvitse ennakkovarausta!

Reidar Särestöniemi on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 3.7.-26.9.2021.

Ohjeet turvalliseen museovierailuun ›

Kartta