« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
10.7.2024 klo 10:00 12.7.2024 klo 18:00
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Leikki jatkukoon – Sirkka Wahlbergin nukkenäyttely

Kangasalan Kulttuuriviikon kunniaksi pääkirjaston Harjula-salissa järjestetään kolmipäiväinen Sirkka Wahlbergin nukkenäyttely 10.–12.7.2024.

Sirkka Walhberg on monipuolinen taiteilija ja käsityöläinen ja hänen harrastuksiinsa kuuluvat taidemaalaus öljyväreillä, ompelu, neulonta, virkkaus ja askartelu. Hänen kiinnostuksensa nukkeihin on saanut hänet myös valmistamaan kangasnukkeja erilaisin tekniikoin ja niitä on nähty näyttelyissä jo useamman kerran: viimeksi hänen nukkejaan oli esillä Iittalassa, missä ne herättivät suurta ihastusta erilaisuudellaan ja näyttely kiinnosti kaikenikäisiä kävijöitä.

Wahlberg on myös saanut näkyvyyttä Nukke & Lelu -lehdessä, jossa on julkaistu kertomuksia hänen nukkejensa valmistusprosesseista kuvien kera. Lehtiartikkeleiden otsikot kuten ”Hewirokkarit ja leikki jatkukoon”, ”Peikkoja ja leikki jatkukoon” sekä ”Pupuliinit ja leikki jatkukoon” heijastavat hänen nukkejensa monipuolisuutta ja leikkisyyttä.

Sirkka Wahlbergin Leikki jatkukoon -nukkenäyttely tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua käsintehtyihin nukkeihin, joista jokainen on taidokkaasti valmistettu ja omaleimainen. Taiteilijan voi myös tavata näyttelyn aukioloaikoina Harjula-salissa.

Näyttely on avoinna keskiviikkona 10.7. ja torstaina 11.7. klo 10–19 sekä perjantaina 12.7. klo 10–18 ja siihen on vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa ihastelemaan Sirkan nukkeja Kangasalan Kulttuuriviikon aikana!