« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
29.10.2021 31.10.2021
Tapahtumapaikka
Mobilian ranta
Kustaa kolmannen tie 75, + Google Map
Tapahtuman tyyppi
,
 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kulkijat kauhukierros

Kauhujen Kangasala – hurja halloweenviikonloppu on täynnä selkäpiitä karmivan hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Luvassa on mm. lasten halloweendisko, valotyöpaja, pimeä konsertti ja hurjaakin hurjempi pukukilpailu. Jännittävät ​halloween-teemaiset kierrokset nostattavat niskakarvoja, eikä jännitystä puutu myöskään aikuisille suunnatulta osallistavasti kaupunkilaisten kanssa toteutetulta Kulkijat -kauhukierrokselta. Lisätietoja halloween-viikonlopusta ja sen ohjelmasta löydät osoitteesta kangasala.fi/ajankohtaisettapahtumat #kauhujenkangasala.

Kauhujen Kangasalaan kuuluu myös nuorille ja aikuisille suunnattu Kulkijat kauhukierros, jonka ikäraja on tänä vuonna K16. Kauhukierroksen kiertäjät lähtevät itsenäisesti matkaan Mobilian autokylän parkkipaikalta oppaanaan puhelin tai tabletti. Videoiden ja äänitiedostojen opastamalla kierroksella kulkija joutuu suorittamaan tehtäviä sekä selvittämään Kulkijat-kultin tarinaa. Mutta mitä selviää reitin varrella ja millainen loppu tarinalla on? Sen saa selville vain uskaltautumalla kierrokselle.

Tervetuloa Kulkijat –kauhukierrokselle

Kulkijat –kauhukierros on itsenäisesti kierrettävä kauhukierros, joka johdattaa kuvitteellisen Kulkijat yhteisön jalanjäljille. 

Kauhukierroksen kesto on aloituspisteeltä viimeiselle videolle noin 45 minuuttia. Kierroksella oppaana toimivat kiertäjän omalta älypuhelimelta katsottavat videot, joiden kautta pääsee sukeltamaan Kulkijoiden maailmaan. Videot nähdäkseen puhelimeen tarvitsee ladata QR-koodeja lukeva sovellus. Kauhukierros on merkitty kyltein, joista löytyy katsottavan videon numero sekä QR -koodi joka avaa aina tarinassa seuraavaksi vuorossa olevan videon. Kierrokselle voi lähteä 29.-31.10. klo 18-22. Kierroksen suositusikäraja on K-16 eikä sitä suositella nuoremmille lapsille tai kauhuherkille henkilöille. Mikäli mietit uskallatteko lähteä kauhukierrokselle, kurkistuksen sen sisältöihin voit tehdä täältä.

Kauhukierros alkaa Mobilian rannasta ja kulkee automuseon alueella. Muistathan noudattaa liikennesääntöjä ja ylittää tien vain suojatien kohdalla, ethän muutenkaan poikkea reitiltä. Suosittelemme ottamaan kierrokselle oman valonlähteen, säähän sopivan vaatetuksen ja hyvät jalkineet. Lisäksi tarvitset älypuhelimen kuulokkeineen. Reitti on merkitty. Kierrokselle osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Reitille osallistuaksesi tarvitset:

 • Älypuhelin tai tabletti
 • Kuulokkeet
 • Säähän sopiva vaatetus
 • Valonlähde (otsa- tai taskulamppu)
 • Ennen reitille lähtöä puhelimaan tulee ladata QR-koodeja lukeva sovellus.

Huomioithan:

 • Ajoneuvot kannattaa pysäköidä Mobilian automuseon tai kesäteatterin parkkipaikalle. Reitti alkaa parkkialueen tuntumasta,
 • Reitti ei ole tapahtuma-aluetta, vaan julkista tilaa. Huomioithan muut reitin kiertäjät, ulkoilijat, sekä liikenteen (Mobilian alueella liikkuu ajoneuvoja myös ilta-aikaan).
 • Reitin suositusikäraja on K16, eikä se sovellu pienille lapsille tai kauhuherkille aikuisille. Pienemmät lapset vain vanhempien vastuulla ja harkinnan mukaan.
 • Reitti alkaa Mobilian parkkialueen tuntumasta.
 • Reitti aukeaa perjantaina 29.10.2021 klo 18. 
 • Kaikki reitin kohtaukset voi kiertää myös erikseen.
 • Reitti voi paikoitellen olla hyvin liukas, olethan varovainen erityisesti liikkuessasi metsä osuuksilla.
 • Muistathan turvavälit 1-2 metriä muihin kiertäjiin. Ethän lähde kierrokselle oireisena, kaikki kierroksen videot voi katsoa myös omalta kotisohvalta!

Kulkijat -kauhukierros alkaa Mobilian parkkialueelta Kustaa Kolmannen tie 75, josta se jatkuu alapuolella näkyvän kartan mukaisesti. Saapuessasi merkityn numeron kohdalle katso, sen mukaan nimetty video.

Oletko valmis? Kierros avataan perjantaina 29.10.2021 klo 18:00.

 

Kartta