« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
1.6.2024
11:30 - 12:30
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kangasalan kesän avaus

Perinteeksi muodostunut Kangasalan kesän avaus järjestetään 27. kerran lauantaina 1.6. Ohjelmassa on virallisten juhlapuheiden lisäksi yhteislaulua ja musiikkiesityksiä.

Vuodesta 1998 järjestetyssä tilaisuudessa avaajina on toiminut maineikas joukko poliitikkoja sekä kulttuurivaikuttajia, kuten Pekka Haavisto (2023), Sauli Niinistö (2001) ja Kimmo Pyykkö (2012). Tällä kertaa kesän virallisena avaajana toimii eduskunnan puhemies Jussi Halla-Aho. Juhlapuhujina toimivat lisäksi Kangasalan lukion kevään uusi ylioppilas ja Kangasalan lukion vuoden 2024 kunniaylioppilas. Tilaisuudessa myös nostetaan maljat uusille ylioppilaille ja alkavalle kesälle.

Tilaisuuden perinteiseen tapaan aloittavan suositun yhteislaulukimaran vetäjänä toimii tänä vuonna pitkän ja monipuolisen uran tehnyt kangasalalainen kulttuurin moniottelija, säveltäjä ja muusikko Heikki Mäenpää.

Kangasalan kesän avaus on kaikille avoin tapahtuma, joka toivottaa kaikki julistamaan alkavan kesän tervetulleeksi. Tapulinmäellä sijaitsevaan Kangasalan Kotiseutumuseoon on tilaisuuden ajan vapaa pääsy. Kesän avaus alkaa kello 11:30.