« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
25.10.2022
19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/kangasalan-balladipelimannit-50/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kangasalan Balladipelimannit 50

Juhlakonsertissaan Kangasalan Balladipelimannit soittavat parhaita kappaleitaan vuosien varrelta. Ensimmäinen puoliaika on Balladipelimannien ja väliajan jälkeen astuu estradille MäSä Duo. Luvassa on tunnelmia laidasta laitaan pelimannimusiikin kentältä.

Kangasalan Balladipelimannit perustettiin keväällä 1972. Pelimanniyhtyeitä oli perustettu Kaustisen innoittamana ympäri Suomea. Kangasalla oli pidetty jo edellisvuonna Balladipäivät ja niinpä tänne haluttiin myös pelimanniyhtye, jonka nimeksi tulisi Kangasalan Balladipelimannit. Paikkakunnalla oli runsaasti soittajia, joista saatiin komea yhtye pystyyn.

Aluksi yhtyettä johti Ulla Raukola, hänen jälkeensä Eero Raukola, ja Leenamaija Raukola jatkoi Eeron jälkeen. Keikkoja oli paljon ympäri Pirkanmaata ja Suomea. Jossakin mainostettiin: “Maankuulut Balladipelimannit esiintyvät…”.

Balladipelimannit harjoittelivat alusta asti Kangasala-Opiston ryhmänä ja sen jälkeen Valkeakoski-Opistossa. Harjoitukset ovat jatkuneet vuodesta toiseen säännöllisesti kaikkien 50 vuoden ajan. Kangasalan Balladipelimannien ohjelmistoon on kuulunut suomalaista ja ulkomaalaistakin kansanmusiikkia. Erityisesti oman paikkakunnan musiikki on ollut tärkeällä sijalla. Yhtyeen perustajajäsenet Eero Raukola ja Toivo Mäki toivat omaa vanhaa ohjelmistoansa soitettavaksi. Eero ja Leenamaija kävivät soitattamassa vanhoja pelimanneja Kangasalla ja kirjoittivat heidän kappaleitaan nuoteille. Näistä yhtye sai ohjelmistoa, jota vieläkin soittaa.

Kangasalan Balladipelimannit soittaa tänään sekä vanhaa että uutta. Pelimannien joukossa on säveltäjiä, jotka luovat uutta kansanmusiikkia. Soitinvalikoima on pysynyt perinteisenä: viulut, mandoliinit, harmooni, basso, harmonikka.

Kangasalan Balladipelimanneissa soittavat tänään
Viulut: Raili Kimmel, Teija Lehto, Susanna Malkasilta, Anna Sepponen-Lavikko, Leenamaija Raukola
Mandoliinit: Jukka Kuusikko, Harri Lehén, Jarkko Lindberg
Harmonikka: Riikka Aaltonen
Kontrabasso: Teppo Mäkelä
Harmooni: Matti Kaarne, Pauliina Peltonen

MäSä Duo

Madventuresin Mad music -maailmanmusiikkikirjassakin mainittu MäSä-Duo on perustettu vuonna 2014. Etelä-pohjalaispastorit jakavat ilosanomaansa jae kerrallaan. Unohda tuomionpasuunat, nauti ennemminkin armollisen rakkauden julistuksesta sekä latomerien kaipuusta ja anna eteläpohjalaisen miehen kokea lohtua, toivoa ja uskoa omimmassa interiöörissään.

Mäsä-Duo on Kyösti Järvelän ja Lauri Kotamäen duo, joka yhdistelee uutta ja vanhaa perinnettä ronskilla eteläpohjalaisella otteella. Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin. Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikkikappaleista Suomen eri alueilta. Ohjelmistoon kuuluu vanhoilta mestareilta opittuja lauluja, rekilauluja, kupletteja pelimannisävelmiä sekä sikermiä.

Esityksen kesto on n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Tuotanto: Kangasalan Balladipelimannit ry

Liput

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Liput Kangasala-talolta
Peruslippu 18 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 13 €
Alle 18-v. 8 €

Liput Lippu.fi
Peruslippu 20,50 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 14,50 €
Alle 18-v. 9,50 €

+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Ryhmäliput

Ryhmäliput vähintään 10 hengelle Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut

Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Ravintolapalvelut avautuvat tuntia ennen konserttia.

Tutustu Kulttuuriravintola Jalmarin palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka.

Tutustu näyttelyihin ›

Saapuminen

Kangasala-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meille saavut helposti myös bussilla, pyörällä tai kävellen! Lue lisää saapumisesta ja pysäköinnistä täältä ›

Kartta