« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
26.11.2021 6.1.2022
Tapahtumapaikka
Kangasalan kaupunki
Ympäri kaupunkia, Kangasala + Google Map
Hinta
Vapaa
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jouluikkunagalleria 2021

 

 

 

Vuoden 2021 kaunein jouluikkuna valittiin avoimella äänestyksellä, joka päättyi tiistaina 21.12.2021. Äänestyksessä saatiin yhteensä huikeat 1188 ääntä. Eniten ääniä sai Raikun koulun oppilaiden Vehoniemen automuseolle toteuttama jouluikkuna. Voitto meni samaan osoitteeseen jo toistamiseen, sillä Raikun koulun Vehoniemelle toteuttama kokonaisuus voitti kauneimman jouluikkunan tittelin myös vuonna 2020. Paljon onnea voittajille! Voittaja ikkuna on toteutettu Vehoniemen automuseon lasiterassille, joten sitä pääsee ihastelemaan myös museon ollessa suljettuna. Aiheena ikkunassa seikkailevat jouluiset hahmot ja sen herättävät henkiin siitä löytyvät QR-koodit, jotka johdattavat oppilaiden tekemien sisältöjen äärelle. Lataa QR-skanneri puhelimeesi ja lähde satumatkalle ikkunan äärelle.

Jouluikkunagalleria on Kangasalan kaupungin koordinoima ja kaupungissa toimivien yritysten ja yhteisöjen toteuttaman jouluinen kokonaisuus, joka tuo valoa ja lämpöä Kangasalan kaduille. Ikkunagalleria koostuu 15 jouluikkunasta, jotka levittyvät ympäri kaupunkia. Ikkunat ovat ihasteltavissa aina 6.1.2022 saakka. Kaikki ikkunat löydät alapuolelta.

Ikkunoiden ihastelijat äänestivät voittajan, mutta myös kaksi onnekasta äänestäjää voittivat kukkalahjakortit Kangasalaiseen Honkasen Puutarhaan. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

 

1. Kangasalan kaupunki-info, Mäkirinteentie 10 

 

Kangasalan kaupunki-infon jouluikkunassa ihastuttavat Tredun opiskelijoiden loihtimat piparkakkuluomukset. Oletko muuten asioinut kaupunki-infossa? Infon monipuolisiin palveluihin ja tapahtumatarjontaan pääset tutustumaan QR-koodista aukeavassa
Instagram -profiilissa.

2. Tam-Silk, Lentolankuja 7

Tam-Silkin jouluikkuna johdattaa katsojat kaupungissa valmistettujen tekstiilien pariin. Ikkunaa katsellessa kannattaa piipahtaa sisällä liikkeessä tai kurkistaa QR-koodin kautta Tam-Silkin tarjontaan.

3. Kirkkoharjun kahvila, Kirkkoharjuntie 3

Mitäpä muuta odottaisi kahvilan jouluikkunassa kuin herkullisia leivonnaisia ja kuumia juomia. Pistäydy Kirkkoharjun näkötornin glögituvassa tai nauti hetki kauniista talvipäivästä terrasilla. Näiden herkkujen jälkeen on hyvä jatkaa ulkoilua.

4. Taitokeskus Kangasala, Ellintie 2

 

Taitokeskus Kangasalan joulunajan tapahtumissa pääsee jouluntunnelmaa käsitöiden parissa. Esimerkiksi kynttilänkastopajassa pääset valmistamaan omat joulukynttilät helposti hyvin ohjein. Muista kurkata myös QR-koodi.

5. Kangasalan kirkko, Ainontie 1 (17.-26.12.2021)

Kaupungin kauneimmaksi rakennukseksi äänestetty Kangasalan kirkko saa 17.-26.12.2021 pintaansa mitä upeimman värityksen. Käy ihailemassa päivittäin vaihtuvaa installaatiota 17.12. alkaen.

6. Kangasalan pääkirjasto, Onnikkatie 3 (Lehtisalin ikkuna)

 

Kukas se sieltä kurkistaa? Kirjaston lumiukko on tietenkin kirjoista tehty ja ilolla hän sieltä hymyille ja ohikulkijoille heiluttaa.

7. Valkeakoskiopisto, Onnikkatie 3 (Lehtisalin ikkuna)

 

Valkeakoski-opiston jouluikkunaa kirjaston lehtisalin ikkunassa on mahdoton tiivistää yhteen kuvaan. Ikkunan monissa yksityiskohdissa näkyvät opiston erilaiset kurssit ja sen QR-koodit aukaisevat katsojalle mahdollisuuden syventyä musiikin maailmaan. Kuuntele kappaleet ja nauti näkemästäsi.

8. Kangasala-talo & Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kuohuharjuntie 6

 

Kangasala-talon jouluikkunassa on vilinää ja vilskettä kuin Korvatunturilla konsanaan. Tutkaile ikkunaa ja muista kurkistaa myös QR-koodi. Saat opastetun kierroksen Kangasala-talossa.

9. Kangasalan kaupunki, Kunnantie 1

 

 

Kangasalan kaupungissa ovat vesistöt aina vahvasti läsnä ja siksi myös kaupungin jouluikkunassa sukelletaan pinnan alle.
Kurkkaa miltä näyttää kalojen joulu!

10. Pirkanmaan musiikkiopisto, Kuohunharjuntie 21

 

Pirkanmaan musiikkiopiston ikkunassa seikkailevat tontut ja soittimet. QR-koodista pääset luonnollisesti nauttimaan
musiikillisen tervehdyksen.

11. Lapsiperheiden kotipalvelu Pikkutasku, Kuohunharjuntie 26

Perhetupa Pikkutaskun jouluikkunasta löytyy jos jonkinmoisia leluja joulunajan tiimellyksessä.

12. Nukketeatteri Hupilainen,
Laiska-Jaakontie 15

 

 

Nukketeatteri Hupilaisen ikkunasta pääsee satujen täytteiselle matkalle. Katso mitä kaikkea löydät ikkunasta ja
kuuntele samalla jouluruno ja joulukuunnelma.

13. Mobilian autokylä, Kustaa Kolmannen tie 75

 

Mobilian jouluikkuna avaa tarinoita menneiden aikojen jouluihin kaukana kotoa siirtotyömailla. Tutustu mielenkiintoisiin tarinoihin ja verkkonäyttelyyn QR-koodin kautta.

14. Vehoniemen automuseo, Vehoniemenharjuntie 92

 

Vehoniemen jouluikkunan ovat rakentaneet Raikun koulun oppilaat. Ikkunan herättävät henkiin siitä löytyvät QR-koodit, jotka johdattavat oppillaiden tekemien sisältöjen äärelle. Lataa QR-koodi skanneri puhelimeesi ja lähde satumatkalle ikkunan äärellä.

PS. Kannattaa poiketa myös sisällä joulupuodissa!

15. Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269

 

 

 Raudanmaan kylätalolla kannattaa poiketa joulukuussa useamminkin, sillä ohjelmaa ja tekemistä riittää koko joulukuun ajan. Sammaliston kaakaobaari, on arkisin auki joka ilta klo16-19 välillä. Pikkupihan tonttutaitoradalle pääsee seikkailemaan 4 ja 5.12 ja 11.12 klo 10-16 järjestetään perinteiset joulumyyjäiset ja Kahvila Mäyrässä tarjolla jouluinen puurobuffa.

Tervetuloa kylään Raudanmaalle!

Kartta