« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
6.10.2021
15:00 - 16:30
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elokuvailtapäivä Kangasala-talossa

Elokuvailtapäivässä Kangasala-talon konserttisalissa katsotaan jälleen vanhoja lyhytelokuvia. Tällä kertaa tutustutaan arkielämän muuttumiseen uusien keksintöjen, kauppaverkoston kehittymisen ja elintarviketeollisuuden tuotteiden käyttöönoton myötä, osallistutaan Tampereen vuoden 1950 kulutustavaramessuihin ja piipahdetaan Turussa muotinäytöksessä. Autoilu ja liikenne ovat toisena teemana. Tutustumme autoiluun henkilö-, kuorma- ja linja-autoilla erilaisilla teillä, opimme miksi auto kannattaa ostaa liikkeestä eikä kadulta sekä asioimme huoltoasemalla. Lopuksi nähdään pitkä kooste Kangasalan rakennuskatsauksista vuosilta 1960–1965. Noina vuosina on rakennettu niin uimalaitureita kuin kouluja, sairaaloita ja asuintaloja. Nyt nähtävät elokuvat ovat pääosin 1950-luvulta.

Valkeakoski-opiston tuntiopettaja, FM Marja Kaikkonen on valinnut elokuvat ja esittelee ne.

Elokuvailtapäivässä esitettävät elokuvat löytyvät Kangasala rakentaa -koostetta lukuun ottamatta kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisestä Finna-palvelusta. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto on siirtänyt verkkoon vapaasti katsottavaksi satoja kotimaisia elokuvia. Mukana on uutiskatsauksia, dokumentteja, matkailumainoksia ja kokoillan elokuvia. Kangasala rakentaa -kooste on Kangasalan kunnan filmiarkiston filmi ja se on julkaistu kaupungin YouTube-kanavalla.

Elokuvailtapäivän järjestävät yhteistyössä Kangasalan kirjasto, Valkeakoski-opisto ja Kangasala-talo.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtumassa noudatetaan Kangasala-talon turvallisen vierailun ohjeistusta. Tule vain oireettomana. Pese kädet tullessasi ja käytä tarvittaessa käsihuuhdetta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

 

 

 

Kartta