Kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu on tarkoitettu henkilöille

  • joilla on pitkäaikaisesti (vähintään vuosi) erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja
  • jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia liikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia

Matkoja voidaan myöntää pääsääntöisesti enintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa asuinkuntaan/-kaupunkiin (Kangasala tai Pälkäne) ja sen rajanaapurikuntiin. Kuljetuspalvelun yhdensuuntaisesta matkasta peritään linja-autotaksan mukainen maksu.

Vammaispalvelulain kuljetuspalvelun hakemiseksi tulee täyttää kuljetuspalveluhakemus sekä liittää mukaan lääkärinlausunto liikkumisvaikeuksista.

Kuljetuspalvelua voi hakea sähköisesti Omapalvelun kautta tai paperilomakkeella.

Kuljetuspalvelutiedote

Palvelubussi

 

Matkan vaihtaminen maksuttomaan palvelubussiin

Kuljetuspalveluasiakas voi vaihtaa yksittäisiä taksimatkoja palvelubussimatkaan, jolloin matka on maksuton. Vaihtaminen on mahdollista Kangasalan alueella maanantaista perjantaihin liikennöivissä palveluliikenteen palvelubusseissa 1 ja 2. Palvelubussien ajantasaiset aikataulut löytyvät Kangasalan kaupungin nettisivuilta.

Palvelubussit toimivat kutsusta, joten matka tulee tilata ennakkoon kuljettajalta. Tilaus soitetaan bussin puhelinnumeroon, mielellään jo edellisenä päivänä klo 9-15 välisenä aikana.

Tarvittaessa palvelubussi hakee myös kotoa, mikäli aikataulu sallii, ja kuljettaja avustaa autoon nousemisessa ja poistumisessa. Palvelubussit ovat matalalattiabusseja, mutta pyörätuolia niihin ei voi ottaa. Rollaattorilla pääsee palvelubussiin.