Erikoissairaanhoito

Palveluseteli erikoissairaanhoidon palveluissa

Kangasalan yhteistoiminta-alueella on erikoissairaanhoidon palveluissa käytössä palveluseteli.

Palveluseteli tarkoittaa Kangasalan kunnan antamaa maksusitoumusta. Sillä kunta sitoutuu maksamaan setelissä mainitun summan hyväksymänsä yrityksen erikoislääkäripalvelusta. Loppuosa palvelusta jää potilaan itse maksettavaksi. Palvelusetelitoiminta perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä (24.7.2009/569).

Palveluseteleitä käytetään korvaamaan palveluiden ostoja sairaanhoitopiiriltä eli niitä käytetään silloin, jos potilaan sairauden tutkiminen tai hoito edellyttäisi potilaan lähettämistä erikoissairaanhoitoon. Palveluseteliä koskevan lain mukaan setelin käyttäminen on vapaaehtoista.

Palveluseteli antaa potilaalle mahdollisuuden valita hoitopaikkansa ja lääkärinsä esimerkiksi jonon pituuden tai oman maksuosuuden perusteella.

Palvelujen tuottajina ovat 1.1.2018 alkaen Johanneksen klinikka, Mehiläinen, Pihlajalinna, Terveystalo, vain ortopedian osalta Tekonivelsairaala Coxa ja vain kartiokeila CT-tutkimuksen osalta Röntgentutka.

Potilaan maksama osuus (omavastuu) vaihtelee riippuen siitä, kenet potilas valitsee palveluntuottajaksi. Palvelusetelin arvo on määritelty siten, että jos potilas valitsee halvimman palveluntuottajan, maksu on samansuuruinen kuin asetuksen mukainen erikoissairaanhoidon asiakasmaksu.

Ohjeet palvelusetelin käyttämisestä ja hinnasto ovat liitteenä.

 

Erikoisairaanhoidon palvelusetelin palvelusetelituottajaksi ilmoittautuminen v. 2020-2023 on käynnissä

ESH Palvelusetelituottajaksi ilmoittautuminen 2020-2023

ESH palvelusetelituotteet 2020-2023