Lääkäri- ja hoitajavastaanotto

Koronapandemian aikana vastaanottotoiminta jatkuu toistaiseksi normaalina. Henkilöstöä voidaan siirtää lyhyelläkin varoajalla koronatyöhön, jolloin kiireettömiä aikoja joudutaan siirtämään.

OmaAsemalta saa perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikka ja sieltä voidaan tarvittaessa lähettää jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin. OmaAsemilla työskentelee lääkäreiden lisäksi sairaanhoitajia, aikuisneuvonnan terveydenhoitajia ja terveyskeskusavustajina toimii lähihoitajia. Peruthan OmaAsemalle varatun vastaanottoajan, mikäli sinulle tulee koronaan sopivia oireita. Varaa tuolloin aika koronanäytteeseen.

Terveyspalveluiden puhelinjärjestelmä uudistuu 

Kangasalan ja Pälkäneen terveyspalveluissa vaihtuu puhelinjärjestelmä, joka on käytössä tiistaista 7.9.2021 klo 8.00 alkaen. Siirtymävaiheessa maanantaina 6.9. takaisinsoittopyyntöjä ei voi jättää klo 13 jälkeen. 

Kaikkien terveyspalveluiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan, mutta itse puhelutapahtuma muuttuu uuden järjestelmän myötä. Soittaessa OmaAsemien numeroihin, automaatti ohjaa valitsemaan joko kiireettömän tai kiireellisen hoidon tarpeen arvioinnin linjan. 

Lue tarkemmat tiedot ja uuden puhelinpalvelun käyttöojeet TÄSTÄ

OmaAsemien sairaanhoitajat ja/tai terveydenhoitajat vastaavat puhelimeen arkisin klo 8-9:30 ensisijaisesti toivotaan aamun puhelinajalla asioimaan ajanvarausasioissa. Iltapäivällä klo 13-14 välisenä aikana muissa asioissa, kuten esimerkiksi laboratoriotulosten tiedusteluissa ja palveluseteliasioissa. Käytössämme on hoidon tarpeen ensiarvio-ohjeistus, jonka mukaisesti toimimme. Kiireellisessä asiassa suositellaan odottamaan, että puheluun vastataan. Muissa asioissa jätä takaisinsoittopyyntö, johon vastataan kolmen arkipäivän kuluessa.

 

Hoitajille on mahdollista varata joitakin aikoja verkkoajanvarauksen kautta, voit myös varata yhteydenottopyynnön verkkoajanvarauksesta. Tuolloin hoitaja soittaa sinulle varattuna aikana. OmaAsemien yhteystiedot löydät tästä. Ajanvaraukset ja muut hoidolliset asiat tulee soittaa OmaAsemien ajanvaraus- ja asiointinumerosta tai verkkoajanvarauksen kautta.

 

Ajanvarausten peruutukset voi tehdä tekstiviestillä numeroon 044 481 3100. Tekstiviestillä voi perua ajan koronanäytteenottoon, hengitystieinfektiovastaanotolle sekä OmaAsemien hoitajien ja lääkäreiden vastaanotolle. Palvelu on käytettävissä joka päivä ympäri vuorokauden. Viestiin ei vastata eikä numerosta voi hoitaa muita asioita.

Tekstiviestissä tulee kertoa henkilön tiedot sekä peruttava aika:
Esim. Maija Meikäläinen, 010101AXXXX, koronanäytteenotto ma 24.8.20 klo 10

 

Laboratorioajat tulee perua Fimlabin kautta.