Fysioterapia

Jos olet saanut lähetteen fysioterapiaan niin varaa aika fysioterapian puhelinajalla.

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja edistää asiakkaan toimintakykyä sekä ennaltaehkäistä toimintakyvyn heikkenemistä. Toimintamme painottuu arviointiin, ohjaukseen ja neuvontaan sekä ryhmämuotoiseen terapeuttiseen harjoitteluun. Ensikäynnillä fysioterapeutti toteuttaa fysioterapeuttisen tutkimisen ja sen jälkeen laatii yhdessä asiakaan kanssa fysioterapiasuunnitelman. Yksilövastaanottokäynnin hinta on 11,60€ 18 vuotta täyttäneiltä. Asiakasmaksulakiin perustuen peruuttamattomasta käynnistä peritään 51,50 € yli 18-vuotiailta.

Fysioterapeutin yksilövastaanotot ovat keskusterveysasemalla Kangasalla sekä Pälkäneen, Luopioisten ja Sahalahden terveysasemilla. Ryhmämuotoista fysioterapiaa toteutetaan Kangasalla keskusterveysasemalla. Päästäksesi fysioterapeutin suoravastaanotolle akuutin alaselkäkivun takia, soita OmaAsemasi puhelinnumeroon.

Kangasalan kaupunginsairaalassa työskentelee kolme fysioterapeuttia sekä toimintaterapeutti. Kaupunginsairaalassa potilaan kuntoutus suunnitellaan yksilöllisesti lääkärin lähetteen pohjalta. Kaupunginsairaalan toimintaan kuuluu myös tarvittaessa kotikäynnit ennen potilaan kotiutumista.

Kangasalla koulufysioterapeutin vastaanotto kattaa Kangasalan ala- ja yläkoulujen (ei Kuhmalahti eikä Sahalahti) sekä lukion ja Kangasalan Tredun oppilaat. Ajanvaraus: eeva.makinen@kangasala.fi tai puh. 050 324 3370 ma-to klo 12.00-13.00 tai verkkoajanvarauksen kautta valitsemalla palveluksi ”Fysioterapia” ja varattavaksi ajaksi ”Koululaisen/opiskelijan fysioterapiakäynti”.

Tekonivelsairaala Coxan yhdyshenkilönä toimii ft Jarno Peltovako, puh. 040 133 6724 ma-pe klo 12.00-13.00.

AVH-yhdyshenkilönä toimii ft Laura Nikkilä, laura.nikkila@kangasala.fi, puh. 050 415 2230