Itsehoito ja asiointi verkossa

Itsehoito ja asiointi verkossa sivusto auttaa sinua ja läheisiäsi huolehtimaan terveydestäsi mahdollisimman sujuvasti.

Itsehoito

Itsehoidon avulla voit hoitaa itseäsi osassa sairauksia kotona ilman vastaanotolle hakeutumista. Perusterve henkilö voi itsehoidon avulla selättää flunssan ilman lääkärin tai hoitajan antamaa ohjeistusta. Työssäkäyvien tulee muistaa ottaa yhteys esimieheensä, joilla on useimpien virka- ja työehtosopimusten perusteella mahdollisuus myöntää muutaman päivän sairaspoissaolo työstä. Useimmat työnantajat hyväksyvät nykyään hoitajan antaman todistuksen sairaspoissaolosta, jos vaativat todistusta poissaolosta.

Omaolossa voit arvioida terveysongelmaa tai yksittäistä oiretta sekä voit arvioida, millaista tukea tai palvelua sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen on tarjolla.

Huomaa, että Omaolon lomaketta ei voi vielä toimittaa sähköisesti Kangasalan terveyspalveluihin. Ota tarvittaessa yhteyttä suositeltuun yksikköön, yhteystiedot löytyvät palkista vasemmalta.

Itsehoito-ohjeita laajasti Terveyskylän sivuilla.

Asiointi verkossa

Kangasalan terveyspalveluissa voit asioida verkossa 24/7 Medinetti

Terveyskanavassa (Medinetti) voit täyttää ehkäisyn esitietolomakkeen tai tilata diabetes- ja muita hoitotarvikkeita sähköisesti.

Terveyspalveluissa on käytössä sähköinen ajanvaraus hoitajavastaanotoilla ja neuvoloissa. Sähköinen asianhoitopyyntö varataan myös e-Ehkäisyneuvolan palveluihin.

Äitiysneuvoloissa on käytössä sähköiset iPana äitiyspalvelut.