Odottava perhe ja neuvolaikäiset

Odottava perhe

Ensimmäistä lastaan odottava perhe voi varata ajan suuhygienistille suun terveydentilan hoidontarpeen arvioon ja omahoidon ohjaukseen. Käynti on maksuton. Halutessaan tulevat vanhemmat voivat varata ajan myös hammaslääkärille maksulliseen suun kliiniseen tutkimukseen kiireettömän hoidon kriteerein.

Vauvaa odottaville perheille järjestetään suuhygienistin ja ravitsemussuunnittelijan yhteinen terveydenedistämisen tilaisuus, jossa annetaan ajankohtaista tietoa koko perheen omahoitoon ja ravitsemukseen liittyvistä asioista. Äitiysneuvola informoi perheitä ryhmätilaisuudesta.

Neuvolaikäisten lasten suun terveydenhoito

Neuvolaterveydenhoitaja kutsuu perheet ryhmäneuvolakäynnille lapsen ollessa 6 kk. Hammashoitaja on tilaisuudessa mukana kertomassa suun terveyteen liittyvistä asioista ja tekee lapselle suun tutkimuksen. Vaihtoehtoisesti vanhemmat voivat varata ajan yksilökäynnille hammashoitajan vastaanotolle lapsen 1. ikävuoteen mennessä Suun terveyspalveluiden ajanvarauksesta.

1-vuotiaat kutsutaan hammashoitajan vastaanotolle, mikäli lapsi ei ole siihen mennessä käynyt joko ryhmäneuvolavastaanotolla tai yksilökäynnillä hammashoitolassa.

2-vuotiaat saavat tiedotekirjeen hammashoitolasta.

3-vuotiaat kutsutaan hammashoitajan vastaanotolle huoltajan kanssa.

5-vuotiaat kutsutaan suuhygienistin vastaanotolle huoltajan kanssa.

Suun terveystarkastuksia voidaan tehdä useamminkin tarpeen mukaan ja halutessaan vanhemmat voivat varata ajan Suun terveyspalveluiden ajanvarauksesta.

Neuvolaikäisen lapsen suun hoito

Sähköinen perhekeskus

KelloKas väritettävä