Omaishoitajan Omaolo

Omaishoitajien terveystarkastus

Omaishoitajille suunnatun hyvinvointi- ja terveystarkastuksen tavoitteena on omaishoitajien hyvinvoinnin, terveydentilan ja toimintakyvyn kartoitus, ylläpitäminen ja edistäminen sekä sairauksien ehkäiseminen. Terveystarkastuksella tavoitellaan tuen tarpeen tunnistamista ja hoitamista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Samalla omaishoitajaa tuetaan tekemään hänen omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäviä valintoja. Terveystarkastukset ovat omaishoitajille maksuttomia ja vapaaehtoisia. (Kuntainfo.)

Omaolo apuna Omaishoitajien terveystarkastuksessa

Omaolo tarjoaa Hyvinvointitarkastuksen, joka sisältää tarvittavat esitietolomakkeet omaishoitajan terveystarkastusta varten. Palvelu otetaan Kangasalla käyttöön vähitellen syksyn 2022 aikana. Hyvinvointitarkastus on kolmesta erillisestä kyselystä koostuva kokonaisuus, jonka avulla voidaan kartoittaa asukkaan terveyttä, elämänlaatua ja mahdollisia terveysriskejä laaja-alaisesti. Kyselyitä ovat: terveystarkastus, elämänlaatukysely sekä suunterveyskysely. Katso alta asiointipolulta, miten voit omaishoitajana hyödyntää Hyvinvointitarkastusta Omaolossa.

 

Omaishoitajan terveystarkastus – asiointipolku

Saat asiakasohjaajaltasi ohjeistuksen omaishoitajan terveystarkastukseen.

Voit varata aikuisneuvontaan Omaishoitajan yhteydenottopyynnön sähköisestä ajanvarauksesta.

TAI

Voit myös soittaa oman asuinalueesi aikuisneuvonnan terveydenhoitajalle. Yhteystiedot ja puhelinajat löydät täältä.

Jos olet varannut yhteydenottopyynnön terveydenhoitajalle, vastaanotat tekstiviestin, jossa on tieto, että oma Hyvinvointitarkastus-asiointisi on avattu Omaolossa.

TAI

Puhelimitse asioidessasi terveydenhoitaja avaa asiointisi puhelinkontaktin aikana.

Nyt voit kirjautua Omaoloon täyttämään esitietolomakkeet osoitteessa https://www.omaolo.fi/

• Kirjautuminen löytyy Omaolon aloitussivun oikeasta ylänurkasta.

• Kirjatuminen tapahtuu Suomi.fi-tunnistautumisen kautta.

• Valitse asiointitavaksi: Oma asiointi.

• Löydät Hyvinvointitarkastus-asiointisi heti etusivulta ja voit valita: Siirry asiointiin.

Täytettyäsi esitietolomakkeet, voit varata ajan terveystarkastukseen Omaolon kautta.

Huomioi asiointipolulla

  • Sähköisen ajanvarauksen kautta varaamasi yhteydenottopyyntö ei ole käynti. Vaikka saisit ajanvarausmuistutuksen varatusta ”käynnistä”, maksuehdot eivät koske tätä yhteydenottopyyntöä.
  • Varaamalla yhteydenottopyynnön suostut siihen, että Kangasalan terveyspalveluista voidaan ottaa sinuun jatkossa yhteyttä sähköisesti tai puhelimella/tekstiviestitse.
  • Varaamalla yhteydenottopyynnön suostut siihen, että hyvinvointitarkastuksen tuloksia Omaolossa voivat tarkastella terveydenhuollon ammattilaiset. Antamanne tiedot ovat luottamuksellisia ja terveydenhuollon salassapitosäädökset koskevat niitä.

 

Sähköisen esitietolomakkeen edut

  • Ennen tulevaa terveystarkastusta saapuvat esitiedot helpottavat sekä ammattilaisen että asiakkaan valmistautumista terveystarkastukseen.
  • Asiakas saa tiedon etukäteen terveystarkastuksen keskeisistä sisällöistä.
  • Ajankäyttö vastaanotolla ja asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioiminen toteutuvat paremmin.

Omaolon tarjoama uusi mahdollisuus sähköiseen asiointiin on palvelu, joka rakentuu perinteisen asioinnin rinnalle. Saat yhä yhteyden ammattilaiseen tutulla tavalla myös puhelimitse ja tapaat terveydenhoitajan vastaanotolla. Saat myös halutessasi erillisen kirjallisen Omahoito-esitietolomakkeen täytettäväksi sähköisten esitietolomakkeiden sijasta.

 

Omaishoitajan terveystarkastuksen jatkokäynnit

Terveystarkastuksen jatkokäynneistä sovitaan yksilöllisen tilanteen mukaan.

Omaishoitajan terveystarkastusten jatkokäynnit voit varata sähköisestä ajanvarauksesta valitsemalla Palveluksi alasvetovalikosta Aikuisneuvonta ja Varattavaksi ajaksi Terveydenhoitajan aikuisvastaanotto 60 min.

Voit halutessasi myös soittaa jatkokäynnin ajanvarauksesta oman asuinalueesi aikuisneuvonnan terveydenhoitajalle.