Arkeen Voimaa

Arkeen Voimaa -ohjelma

on maailmanlaajuisesti levinnyt näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli. Toiminnan tavoitteena on arkipärjäämisen lisääminen. Osallistuja voi itsehoidon työkalujen avulla tehdä myönteisiä muutoksia ja ylläpitää niitä elämässään.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joiden arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.

Millaisia aiheita ryhmässä käsitellään?

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Miten ryhmä toimii?

Ryhmä on maksuton ja ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, viikon välein, 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmää ohjaavat koulutuksen saaneet Arkeen Voimaa -ohjaajat valmiin manuaalin avulla. Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa. Ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmäkertaan kuuluu myös kahvitarjoilu.

Miten ryhmään pääsee mukaan?

Pääset ilmoittautumaan Arkeen Voimaa -ryhmään tämän sivun oikeasta laidasta. Huom. Ilmoittautuminen 10.10.2022 alkavaan ryhmään on päättynyt. Uuden ryhmän alkamisesta ilmoitetaan tällä sivulla.

Lisätietoja voit kysyä ottamalla yhteyttä Arkeen Voimaa -yhdyshenkilöön Irene Lännenpää puh. 050-449 5123 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@kangasala.fi

Seuraava ryhmä alkaa ma 10.10.2022 klo 9.30-12.00 Kangasalan keskusterveysaseman alakerran neuvotteluhuoneessa. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa peräkkäin viikon välein.