Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta auttaa taloudellisista vaikeuksista selviämisessä. Talous- ja velkaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä, kun kokee tarvitsevansa taloudellisiin asioihin asiantuntijan apua tai kun velkatilanne on käynyt hallitsemattomaksi ja laskuja ja velkoja on vaikea hoitaa niiden erääntyessä. Tilanteen pitkittäminen yleensä syventää ylivelkaantumista ja aiheuttaa suuria korko- ja perintäkuluja. Talous- ja velkaneuvonnassa pyritään kartoittamaan yhdessä asiakkaan kanssa, millä tavalla velat saadaan järjesteltyä ja taloudellinen tilanne tasapainotettua.

Talous- ja velkaneuvonnassa

  • annetaan tietoja ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta
  • avustetaan taloudenpidon suunnittelussa
  • selvitetään velallisen talouteen liittyvien ongelmien ratkaisumahdollisuudet ja avustetaan velallista tämän selvittäessä mahdollisuuksia tehdä sovinto velkojiensa kanssa
  • avustetaan velallista velkajärjestelyhakemuksen, maksuohjelmaehdotuksen ja muiden velkajärjestelyn edellyttämien selvitysten laatimisessa
  • velkaneuvoja toimii asiakkaansa tukihenkilönä, taloudellisena neuvonantajana ja oikeudellisena avustajana

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen talous- ja velkaneuvonnasta vastaa Pirkanmaan oikeusaputoimisto, Tampereen talous- ja velkaneuvonta.

Pirkanmaan oikeusaputoimisto – Pirkanmaan oikeusaputoimisto / Talous- ja velkaneuvonta

 

Neuvontaa yrityksen maksuvaikeuksissa

Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu

Suomeksi: 02950 24880 (ma-pe klo 9-16)

Ruotsiksi: 02950 24881 (torstaisin klo 9-16)

Takuu-säätiön velkalinja tarjoaa ilmaista velkaneuvontaa ja apua. Velkalinjaan voi soittaa kaikkialta Suomesta maksutta ja keskustella nimettömänä omista tai läheisten rahahuolista.