Perusterveydenhuollon avovastaanottotoiminnan ja kuntoutuksen uudistaminen

KIIREVASTAANOTTO JA FYSIOTERAPEUTIN SUORAVASTAANOTTO 

Pälkäneen OmaAsemalla aloitettiin sairaanhoitajan kiirevastaanoton pilotointi 12.4.2021.

Kiirevastaanotolla (KIVA) hoidetaan Pälkäneen alueen asiakkaat, jotka hoidon tarpeen arvion perusteella tarvitsevat kiireellistä, 1-3 päivän sisällä vaativaa kliinistä arviota. Kiirevastaanotto on tarkoitettu kaikille asiakasryhmille. Tiistaisin ja torstaisin käytettävissä on myös hoidon tarpeen arvion perusteelta fysioterapeutin suoravastaanotto.

Syksyn 2021 aikana ainakin yksi fysioterapeutti jatkokouluttautuu asiantuntijafysioterapeutin opintojen avulla. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kahdesta moduulista koostuva koulutus mahdollistaa suoravastaanottotoiminnan toteuttamisen kaikissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Näin asiakas voidaan ohjata suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ilman lääkärikontaktia.

KIVA-vastaanotto on osa PirSOTE -hanketta. Uuden KIVA-vastaanoton toimintamallien käyttöönotolla uudistetaan perusterveydenhuollon avovastaanottotoimintaa (työpaketti 1). KIVA-vastaanoton toimintamallilla tavoitellaan hoidon saatavuuden, oikea-aikaisuuden ja jatkuvuuden parantamista Kangasalan ja Pälkäneen alueilla.