Perusterveydenhuollon avovastaanottotoiminnan ja kuntoutuksen uudistaminen

UUTTA 9.4.2021

Pälkäneen OmaAsemalla aloitetaan sairaanhoitajan kiirevastaanotto 12.4.2021.

Kiirevastaanotolla (KIVA) hoidetaan Pälkäneen alueen asiakkaat, jotka hoidon tarpeen arvion perusteella tarvitsevat kiireellistä, 1-3 päivän sisällä vaativaa kliinistä arviota. Kiirevastaanotto on tarkoitettu kaikille asiakasryhmille. Tiistaisin ja torstaisin käytettävissä on myös hoidon tarpeen arvion perusteelta fysioterapeutin suoravastaanotto.

Tulevana syksynä kaksi fysioterapeuttia jatkokouluttautuu asiantuntijafysioterapeutin opintojen avulla. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kahdesta moduulista koostuva koulutus mahdollistaa suoravastaanottotoiminnan toteuttamisen kaikissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Näin asiakas voidaan ohjata suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ilman lääkärikontaktia.

KIVA-vastaanotto on osa PirSOTE -hanketta. Uuden KIVA-vastaanoton toimintamallien käyttöönotolla uudistetaan perusterveydenhuollon avovastaanottotoimintaa (työpaketti 1). KIVA-vastaanoton toimintamallilla tavoitellaan hoidon saatavuuden, oikea-aikaisuuden ja jatkuvuuden parantamista Kangasalan ja Pälkäneen alueilla.