Sähköinen asiointi

Omapalvelu

Sähköisessä asiointipalvelussa voi hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea.

Sähköisessä asiointipalvelussa voit

  • hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea
  • lähettää hakemuksessa tarvittavat liitteet
  • seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä ja nähdä maksutietoja
  • saada tiedoksi päätöksen
  • antaa luvan sähköisen asiointipalvelun eli Omapalvelun käytölle, jolloin sinulle voidaan lähettää päätös ja mahdollinen lisäselvityspyyntö sähköisesti.

Huomioithan ensimmäistä kertaa Omapalvelua käytettäessä, että henkilö- ja yhteystietosi ovat oikein ja asiointikanavaksi on valittu Omapalvelu, mikäli haluat päätöksen sähköisesti.

Palveluun kirjautuminen

Sähköiseen asiointipalveluun eli Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 11 tai uudempi, Firefox 3.5 tai uudempi, Safari ja Chrome (uusimmat versiot), Opera 10.5 tai uudempi.

Sähköisillä hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkki-kuva), joita klikkaamalla saa asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa.

Jos palvelua käytetään julkisessa tilassa olevalta koneelta, täytyy palvelusta ulos kirjautumisen jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulkea selain. Lisäksi tulee poistaa mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallennetut liitetiedostot.

Palvelussa on päivitys joka kuukauden kolmas viikko keskiviikkoisin klo 11-13, jona aikana yhteys palveluihin voi hetkellisesti katketa.

Liitteet

Hakemuksen yhteydessä voit toimittaa tarvittavat liitteet joko pdf-, jpg- tai jpeg-muodossa. Liite voi siis olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt. Liitteitä voi lähettää myös jälkikäteen postin välityksellä, käytä  tältä sivulta löytyvää saatekirjettä.