Kuntoutus Kangasala ja Pälkäne

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden henkilöstö käyttää nenä-suusuojaa tai kasvoja peittävää visiiriä. Suosittelemme myös kaikille poliklinikalla potilaana, läheisenä tai muuten vieraileville oman maskin käyttöä.

Kangasalan kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille mm. Lentolan Prismassa (Kangasalan kaupunki-info), Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa.

 

Kangasalan ja Pälkäneen psykiatrinen kuntoutus tarjoavat kuntouttavaa hoitoa aikuisille, joilla on toimintakykyä heikentävä mielenterveyden häiriö. Kuntoutuksessa toteutetaan intensiivistä avohoitoa yhteistyössä muiden mielenterveys- ja päihdepalveluiden kanssa. Kuntouttavaa hoitoa voidaan toteuttaa yksilö-, ryhmä-, koti-, pari- ja perhekäynnein. Sisältö on aina yksilöllinen. Siihen voivat kuulua esimerkiksi psykoterapeuttiset interventiot, psykoedukaatio, kuntouttava ja hoitava ryhmätoiminta ja lääkehoito sekä erilaiset toiminnalliset menetelmät.

Kuntoutukseen hakeudutaan lääkärin lähetteellä mielenterveys- ja päihdepalveluiden kautta. Tavoitteena on kuntoutuksen oikea-aikaisuus.

Kuntoutus aloitetaan kokonaistilanteen ja kuntoutustarpeen arvioinnilla. Kun kuntoutustarve on todennettu, laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, joka on osa kokonaisvaltaista hoitosuunnitelmaa. Kuntoutus on määräaikaista ja sen kesto suunnitellaan yksilöllisesti. Koko kuntoutuksen ajan tehdään tiivistä yhteistyötä verkoston ja omaisten kanssa. Tavoitteena on potilaan kokonaisvaltaisen toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisääntyminen.

Psykiatrisen kuntoutuksen työryhmään kuuluu psykiatrian erikoislääkäri, sairaanhoitajia, mielenterveyshoitajia, lähihoitajia ja sosiaalityöntekijä.

 

Kuntoutus Kangasala

Kajasteen ryhmätila
Annalantie 1 F
36200 KANGASALA

 

puh. 03 5655 4050 (Keskus)

Kajasteen ohjelma Syksy 2020

 

Kuntoutus Pälkäne

Kunnan virastotalo, sosiaalipalvelut

Keskustie 1

36600 PÄLKÄNE

 

puh. 03 5655 4050 (Keskus)

Kuntoutusyksikkö Pälkäne ohjelma Syksy 2020

 

Ohessa kootusti alueen HYVINVOINTIA ARJESTA toimintoja