Nuorisopoliklinikka

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden henkilöstö käyttää nenä-suusuojaa tai kasvoja peittävää visiiriä. Suosittelemme myös kaikille poliklinikalla potilaana, läheisenä tai muuten vieraileville oman maskin käyttöä.

Kangasalan kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille mm. Lentolan Prismassa (Kangasalan kaupunki-info), Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Kangasalan nuorisopoliklinikka tarjoaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa ja kuntoutusta 13-17 -vuotiaille nuorille mielenterveys- ja päihdehäiriöissä.

Nuorisopoliklinikan työryhmään kuuluu nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, erikoistuva lääkäri, psykiatrisia sairaanhoitajia, psykologi, sosiaalityöntekijä sekä sihteeri.

Hoidon kulku

Poliklinikalle hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Ensisijaisesti tulee ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai oman terveysaseman lääkäriin, joka arvioi psykiatrisen hoidon tarpeen.

Arviointi

Nuorisopoliklinikalla hoito aloitetaan potilaan kokonaistilanteen ja hoidontarpeen arvioinnilla, johon kuuluu tavallisesti:

  • ensikäynti
  • 1-5 hoidollista arviokäyntiä
  • vanhempien/huoltajien tapaaminen
  • hoidon suunnittelu
Hoito

Hoidon sisältö on aina yksilöllinen, siihen voivat kuulua esimerkiksi terapeuttiset interventiot, psykoedukaatio ja lääkehoito sekä erilaiset toiminnalliset menetelmät. Hoito toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä yhdessä verkoston kanssa yksilö-, perhe- tai ryhmäkäynteinä.

Palvelut ovat maksuttomia lukuun ottamatta tiettyjä lääkärintodistuksia ja lausuntoja.

Jos et pääse sovitulle vastaanotolle tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä omaan vastuutyöntekijääsi. Käyttämättä ja perumatta jätetyistä lääkärin vastaanottoajoista peritään 15 vuotta täyttäneiltä Kangasalan kaupungin voimassaolevan hinnaston mukaiset asiakasmaksut.

 

Työntekijöiden puhelinaika arkisin klo 12.15-12.45

Anniina Manninen, ps           p.040 133 6284
Jemina Karjalainen, sh         p.050 585 2192
Johanna Virtanen, sos.tt       p.040 133 6544
Pauliina Toivola, sh           p.044 481 3035
­­­­­­­­Tuomas Kiiski, sh              p.050 557 0407

Hyödyllisiä linkkejä

HYVINVOINTIA ARJESTA Alueen palveluita kootusti

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa- FinFami ry tarjoaa maksutonta omaisneuvontaa sekä vertaistukea kaikille, joita huolettaa läheisen mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvät asiat.

FinFamin Isille tukea arkeen eli ITUA-hanke tarjoaa Kangasalla maksutonta keskustelutukea ja ryhmätoimintaa isille, joiden kumppanilla tai lapsella (alle 30v.) on mielenterveys- ja /tai päihdeongelmia.