Nuorisopoliklinikka

NUORISOPOLIKLINIKKA MUUTTAA. UUSI OSOITE 1.3 ALKAEN ON LENTOLANTIE 2

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden henkilöstö käyttää nenä-suusuojaa. Suosittelemme myös kaikille poliklinikalla potilaana, läheisenä tai muuten vieraileville oman maskin käyttöä.

Kangasalan nuorisopoliklinikka tarjoaa psykiatrista erikoissairaanhoitoa ja kuntoutusta 13-17 -vuotiaille nuorille mielenterveys- ja päihdehäiriöissä.

Nuorisopoliklinikan työryhmään kuuluu nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, erikoistuva lääkäri, psykiatrisia sairaanhoitajia, psykologi, sosiaalityöntekijä sekä sihteeri.

Hoidon kulku

Poliklinikalle hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Ensisijaisesti tulee ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon tai oman terveysaseman lääkäriin, joka arvioi psykiatrisen hoidon tarpeen.

Ks. Ohjeita potilaalle ja omaisille

Arviointi

Nuorisopoliklinikalla hoito aloitetaan potilaan kokonaistilanteen ja hoidontarpeen arvioinnilla, johon kuuluu tavallisesti:

  • ensikäynti
  • 1-5 hoidollista arviokäyntiä
  • vanhempien/huoltajien tapaaminen
  • hoidon suunnittelu
Hoito

Hoidon sisältö on aina yksilöllinen, siihen voivat kuulua esimerkiksi terapeuttiset interventiot, psykoedukaatio ja lääkehoito sekä erilaiset toiminnalliset menetelmät. Hoito toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä yhdessä verkoston kanssa yksilö-, perhe- tai ryhmäkäynteinä.

Palvelut ovat maksuttomia lukuun ottamatta tiettyjä lääkärintodistuksia ja lausuntoja.

Jos et pääse sovitulle vastaanotolle tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä omaan vastuutyöntekijääsi. Käyttämättä ja perumatta jätetyistä lääkärin vastaanottoajoista peritään 15 vuotta täyttäneiltä Kangasalan kaupungin voimassaolevan hinnaston mukaiset asiakasmaksut.

Työntekijöiden puhelinaika ma-ti ja to-pe klo 12.15-12.45

ps, Anniina Manninen puh. 040 133 6284 (lomalla vko 26, 30 ja 31)
sh, Jemina Karjalainen puh. 050 585 2192 (lomalla vko 25, 29-31)
sos.tt, Johanna Virtanen puh. 040 133 6544 (lomalla vko 27-30)
sh, Pauliina Toivola puh. 044 481 3035 (lomalla vko 26-29)
sh, Tuomas Kiiski puh. 050 557 0407 (lyhennetty työviikko kesä-heinäkuun ajan, pääasiallisesti perjantait lomalla)

el, Markus Roivas puhelinajat ajanvarauksella (lomalla vko 29-31)

 

Mikäli avun tarve on välitön, hakeudu päivystykselliseen arvioon.

Hyödyllisiä linkkejä

Nuorten mielenterveystalon sivusto tarjoaa tietoa, omahoito-ohjelmia, palveluhakuja ja oirenavigaattoreita.

HYVINVOINTIA ARJESTA Alueen palveluita kootusti

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa- FinFami ry tarjoaa maksutonta omaisneuvontaa sekä vertaistukea kaikille, joita huolettaa läheisen mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvät asiat.

FinFamin Isille tukea arkeen eli ITUA-hanke tarjoaa Kangasalla maksutonta keskustelutukea ja ryhmätoimintaa isille, joiden kumppanilla tai lapsella (alle 30v.) on mielenterveys- ja /tai päihdeongelmia.