Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden henkilöstö käyttää nenä-suusuojaa tai kasvoja peittävää visiiriä. Suosittelemme myös kaikille poliklinikalla potilaana, läheisenä tai muuten vieraileville oman maskin käyttöä.

Kangasalan kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille mm. Lentolan Prismassa (Kangasalan kaupunki-info), Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa.

1.12.2020 alkaen varmistamme ensikäynnin yhteydessä meille potilaaksi saapuvan henkilöllisyyden. Toivomme, että ensikäynnillä mukana olisi henkilöllisyyden todentava asiakirja kuten esim. ajokortti, passi, henkilökortti tai kuvallinen Kela-kortti. Edellä mainittujen puuttuminen ei kuitenkaan estä saamasta palvelua.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Kun olet huolissasi omasta tai läheisesi mielen hyvinvoinnista, ota ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemalle, neuvolaan, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon.

Jos hoidon tarve on välitön, ota yhteyttä suoraan Kangasalan terveyskeskuksen päivystykseen. Ilta- ja viikonloppuaikaan sekä pyhäpäivisin ole yhteydessä Valkeakosken aluesairaalan yhteispäivystykseen tai soita hätänumeroon 112.

Keskusterveysaseman yhteydessä toimii mielenterveys- ja päihdeyksikkö PILKE, joka tarjoaa apua lievissä ja keskivaikeissa mielenterveyshäiriöissä yhteistyössä terveyskeskuslääkärin kanssa. Lisäksi PILKE toteuttaa eritasoisten päihdehäiriöiden hoitoa. Palveluihin ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksella.

Vakavissa mielenterveydenhäiriöissä avohoito toteutetaan erikoissairaanhoitona Kangasalan mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Palveluihin hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Hoitoa tarjoavat:

Lastenpsykiatriaan (alle 13-vuotiaat) liittyvissä asioissa auttaa perheneuvola.

 

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut toteutetaan sekä omana palveluna että ostopalveluna.

Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita vastaanottokäynneille mukaan.

 

Yhteystiedot:
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden keskus:  +358 3 56554050
Puhelinpalveluajat: maanantai-perjantai 08:00-15:00
Osoite: Myllystenpohjantie 2, 36200 Kangasala.

Osastonhoitaja: Marcel Mathier, +358 50 394 8464

etunimi.sukunimi@kangasala.fi