Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden henkilöstö käyttää nenä-suusuojaa tai kasvoja peittävää visiiriä. Suosittelemme myös kaikille poliklinikalla potilaana, läheisenä tai muuten vieraileville oman maskin käyttöä.

Kun olet huolissasi omasta tai läheisesi mielen hyvinvoinnista, ota ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemalle, neuvolaan, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon.

Jos hoidon tarve on välitön, ota yhteyttä suoraan Kangasalan terveyskeskuksen päivystykseen. Ilta- ja viikonloppuaikaan sekä pyhäpäivisin ole yhteydessä Valkeakosken aluesairaalan yhteispäivystykseen tai soita hätänumeroon 112.

Keskusterveysaseman yhteydessä toimii mielenterveys- ja päihdeyksikkö PILKE, joka tarjoaa apua lievissä ja keskivaikeissa mielenterveyshäiriöissä yhteistyössä terveyskeskuslääkärin kanssa. Lisäksi PILKE toteuttaa eritasoisten päihdehäiriöiden hoitoa. Palveluihin ohjaudutaan oman terveysaseman terveydenhuollon ammattilaisen kautta.

Vakavissa mielenterveydenhäiriöissä avohoito toteutetaan erikoissairaanhoitona Kangasalan mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Palveluihin hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Hoitoa tarjoavat:

Lastenpsykiatriaan (alle 13-vuotiaat) liittyvissä asioissa auttaa perheneuvola.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut toteutetaan sekä omana palveluna että ostopalveluna.

Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita vastaanottokäynneille mukaan.

 

Yhteystiedot:
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden keskus:  +358 3 56554050
Puhelinpalveluajat: maanantai-perjantai 08:00-15:00
Osoite: Myllystenpohjantie 2, 36200 Kangasala.

Osastonhoitaja Marcel Mathier, +358 50 394 8464

etunimi.sukunimi@kangasala.fi

 

Voit antaa palautetta, kommentin tai kehitysideoita kaikista kaupungin palveluista Palaute -linkin kautta.