Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Raskauden ehkäisy

HUOM! Yläkouluikäisten ja 2.asteen opiskelijoiden ehkäisyasiat hoitaa koulu-ja-opiskeluterveydenhuolto.

Muualla opiskeleva Kangasalan terveyspalveluiden piiriin kuuluva otathan yhteyden e-Ehkäisyneuvolaan.

Raskauden ehkäisyasiasi saat aluille verkossa 24/7! Otathan yhteyttä vähintään kaksi viikkoa ennen raskauden ehkäisyvälineen tarvetta.

Kierukan tai kapselin laittoon tullessasi varmistathan ettet ole raskaana, ja tee tarvittaessa raskaustesti kotona. Ota särkylääke ennen kierukanlaittoon tuloa.

 

Toimi näin raskauden ehkäisyn aloitus- ja jatkokäynnillä (koskee myös reseptin uusimista ja muuta jatkoasiointia)

e-Ehkäisyneuvola
Täytä joka yhteydenottoa varten esitietolomake ajantasaisin tiedoin

 

Terveyskanavassa https://kangasala.medinetti.fi

Näin välität meille ehkäisyn kannalta tarpeelliset tiedot (Täytäthän kaikki pyydetyt kohdat). Lisääthän sähköpostiosoitteesi sille osoitettuun kohtaan: saat sähköpostiisi ilmoituksen sinulle tulleesta Terveyskanavaviestistä kun asiasi on hoidettu.

Tiedot tallentuvat potilastietojärjestelmäämme.

Yhteydenottopyynnön tekeminen

 

Siirrä asiasi käsittelyyn e-Ehkäisyneuvolaan internet-ajanvarauksen kautta. https://mediaika.fi/kangasala/app

HUOM! Yhteydenottopyyntö ei ole ajanvaraus vastaanotolle (vaikka saat vahvistusilmoituksen, jossa lukee: Teille on varattu aika).

Kontakti

 

Odota terveydenhoitajan viestiä Terveyskanavaan tai tekstiviestitse ehkäisyvalmisteen noutamisesta. Kangasalan keskitetty ehkäisyneuvola palvelee asiakkaita perjantaisin, jolloin hoidetaan sille päivälle varatut ehkäisyvalmisteen pyynnöt ja ajanvarausasiat.

Pälkäneellä ehkäisyneuvola toimii arkipäivisin ajanvarauksella.

HUOM! Ehkäisyvalmiste on haettava viikon sisään siitä, kun saat terveydenhoitajalta vahvistusviestin asian hoitamisesta.

Terveydenhoitaja voi olla sinuun yhteydessä myös puhelimitse tai tarvittaessa pyytää sinua vastaanotolle.

Maksuttoman ehkäisyvalmisteen nouto Maksuttomat ehkäisyvalmisteet:

Ehkäisyvalmisteen voit hakea Kangasalan keskusterveysaseman neuvonnasta (auki terveyskeskuksen aukioloaikoina), kun saat tiedon asiasi hoitamisesta.

Haku Pälkäneeltä ta:lta ennakkoon sovitusti

Pitkäaikaista ehkäisyä varten terveydenhoitaja on sinuun yhteydessä ajanvarausasioissa

 

 

Kangasalan ehkäisyneuvolaan saat tarvittaessa yhteyden puhelimitse torstaisin klo 13-15 ja perjantaisin klo 8–14, puh. 044 430 9757. Mikäli terveydenhoitaja ei pääse vastaamaan hän soittaa sinulle takaisin.

Pälkäneen ehkäisyneuvolan puh. 050 415 2262, puhelinaika ma–pe klo 11.30-12.

Mikäli et halua käyttää keskitettyä ehkäisyneuvolapalvelua, olethan yhteydessä oman alueesi äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajaan.

Oman alueesi äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajaan voit olla yhteydessä myös raskauden suunnitteluun sekä lapsettomuushoitoihin liittyvissä asioissa. Otathan yhteyttä puhelimitse.

 

Ehkäisyn käytölle ei ole ikärajaa, eikä sen aloitus edellytä gynekologista tutkimusta. Seksitautien osalta esimerkiksi klamydianäytteen ottoa tulee harkita, ja sen tarvetta kysytään ehkäisyn esitietolomakkeessa. Kohdunkaulan irtosolunäyte otetaan seulontasuosituksen mukaan (30-, 35-, 40-, 45… -vuotiailta) seulonnoissa.

 

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan toiminta

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan tavoitteena on tukea asiakkaitaan perheen perustamiseen ja raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Yhdessä asiakkaan kanssa mietitään elämäntilanteeseen sopiva raskauden ehkäisykeino ja sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan seurannasta. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

Kangasalla ja Pälkäneellä toimii keskitetyt ehkäisyneuvolat, joissa hoidetaan ensisijaisesti kaikki ehkäisyasiakkaat. e-Ehkäisyneuvolan kautta voit hoitaa asiasi sähköisesti ja juuri sinulle sopivana ajankohtana. Toimithan yläpuolella olevan kaavion mukaisesti, mikäli sinulla on tarve raskauden ehkäisyn aloitukselle, seurannalle, ehkäisyvalmisteen vaihdolle tai haluat siirtyä alle 25-vuotiaille tarkoitettuun maksuttomaan ehkäisyyn.

Alle 25-vuotiaille Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen terveyspalveluiden asiakkaille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan raskauden ehkäisyyn. Maksuttoman ehkäisyn valmisteina on käytettävissä valikoima e-pillereitä, kierukoita, ehkäisylaastari ja rengas, ehkäisykapseli sekä kondomit.

Terveydenhoitajien yhteystiedot