Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Asiakastyytyväisyyskysely

e-Ehkäisyneuvolan asiakastyytyväisyyskyselyyn vastaamalla pääset vaikuttamaan ja kehittämään osaltasi e-Ehkäisyneuvolan toimintaa. Vastausaikaa on tammikuun 2020 loppuun saakka.

Palautteesi on meille arvokas!

Raskauden ehkäisy

HUOM! Yläkouluikäisten ja 2.asteen opiskelijoiden ehkäisyasiat hoitaa koulu-ja-opiskeluterveydenhuolto.

e-Ehkäisyneuvola
Täytä esitietolomake

 

Terveyskanavassa https://kangasala.medinetti.fi

Näin välität meille ehkäisyn kannalta tarpeelliset tiedot (Täytäthän kaikki pyydetyt kohdat). Lisääthän sähköpostiosoitteesi sille osoitettuun kohtaan: saat sähköpostiisi ilmoituksen sinulle tulleesta Terveyskanavaviestistä kun asiasi on hoidettu.

Tiedot tallentuvat potilastietojärjestelmäämme.

Ehkäisyvalmisteen pyyntö

 

Siirrä asiasi käsittelyyn e-Ehkäisyneuvolaan internet-ajanvarauksen kautta. https://mediaika.fi/kangasala/app

HUOM! Tämä ei ole ajanvaraus vastaanotolle, vaikka saat vastauksena viestin jossa ohjeistetaan olemaan yhteydessä, mikäli et pääse paikalle.

Kontakti

 

Odota terveydenhoitajan viestiä Terveyskanavaan ehkäisyvalmisteen noutamisesta.

HUOM! Ehkäisyvalmiste on haettava viikon sisään siitä, kun saat terveydenhoitajalta vahvistusviestin asian hoitamisesta.

Terveydenhoitaja voi olla sinuun yhteydessä myös puhelimitse tai tarvittaessa pyytää sinua vastaanotolle.

 

Kangasalan ehkäisyneuvolaan saat tarvittaessa yhteyden puhelimitse perjantaisin klo 8–14, puh. 044 430 9757. Mikäli terveydenhoitaja ei pääse vastaamaan hän soittaa sinulle takaisin.

Pälkäneen ehkäisyneuvolan puh. 050 415 2262, puhelinaika ma–pe klo 11.30-12.

Mikäli et halua käyttää keskitettyä ehkäisyneuvolapalvelua, olethan yhteydessä oman alueesi äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajaan.

Oman alueesi äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajaan voit olla yhteydessä myös raskauden suunnitteluun sekä lapsettomuushoitoihin liittyvissä asioissa. Otathan yhteyttä puhelimitse.

 

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan toiminta

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan tavoitteena on tukea asiakkaitaan perheen perustamiseen ja raskauden ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Yhdessä asiakkaan kanssa mietitään elämäntilanteeseen sopiva raskauden ehkäisykeino ja sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan seurannasta. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

Kangasalla ja Pälkäneellä toimii keskitetyt ehkäisyneuvolat, joissa hoidetaan ensisijaisesti kaikki ehkäisyasiakkaat. e-Ehkäisyneuvolan kautta voit hoitaa asiasi sähköisesti ja juuri sinulle sopivana ajankohtana. Toimithan yläpuolella olevan kaavion mukaisesti, mikäli sinulla on tarve raskauden ehkäisyn aloitukselle, seurannalle, ehkäisyvalmisteen vaihdolle tai haluat siirtyä alle 25-vuotiaille tarkoitettuun maksuttomaan ehkäisyyn.

Alle 25-vuotiaille Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen terveyspalveluiden asiakkaille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan raskauden ehkäisyyn. Maksuttoman ehkäisyn valmisteina on käytettävissä valikoima e-pillereitä, kierukoita, ehkäisylaastari ja rengas, ehkäisykapseli sekä kondomit.

Terveydenhoitajien yhteystiedot