Äitiysneuvola

Tavoitteenamme on turvata sinun, sikiön, vastasyntyneen ja koko perheesi mahdollisimman hyvä terveys. Neuvolakäynneillä kartoitamme sinun ja perheesi yksilöllisen tilanteen kokonaisvaltaisesti sekä seuraamme sikiön ja sinun terveyttä ja hyvinvointia.

Yksilöllisesti sovittujen neuvolakäyntien aikana annamme ohjausta raskauteen, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan liittyen. Käynneillä tuemme kasvussa vanhemmuuteen, varhaiseen vuorovaikutukseen ja vanhempien keskinäiseen parisuhteeseen. Kuljemme rinnallasi tukien koko odotus- ja pikkuvauva-ajan (2 kk ikäinen vauva siirtyy lastenneuvolan asiakkaaksi).

Puolison osallistuminen äitiysneuvolakäynneille on toivottavaa.

Ota yhteyttä neuvolaan puhelimitse tehtyäsi positiivisen raskaustestin. Tai vaihtoehtoisesti voit jättää yhteydenottopyynnön internet-ajanvarauksen  kautta. Seuraavat käynnit voit varata internet- ajanvarauksen kautta.
Ajanvaraus
Ensimmäinen käynti sovitaan 8-10 raskausviikolle, jonka jälkeen käynnit ajoitetaan yksilöllisesti. Neuvolapalveluihin kuuluvat myös perhevalmennukset ja synnytyksen jälkeinen kotikäynti.

Neuvolassa teemme moniammatillista yhteistyötä perheen yksilöllisen tarpeen mukaan ja toimimme läheisessä yhteistyössä synnytyssairaalan kanssa. Äitiysneuvolan palvelu on maksutonta.

Terveydenhoitajien yhteystiedot