5-11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotuksia riskiryhmiin kuuluville 5-11-vuotiaille sekä niille 5-11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö.

Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5–11-vuotiaille lapsille.

Koronarokotuksia annetaan 5-11-vuotiaille kaksi annosta Biontech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrogrammaa/annos -koronarokotetta.

5-11-vuotiaat tulevat rokotukselle ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta. Rokottamiseen tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdollisilta muilta huoltajilta. Kirjallista suostumusta ei pyydetä.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Lomake on tulostettavissa alla olevan linkin kautta.

Huoltajan suostumus lapsen koronarokotukseen