Käytössä olevat rokotevalmisteet

Rokotukset toteutetaan kulloinkin käytettävissä olevalla rokotevalmisteella. Kangasalla ja Pälkäneellä käytetään uusien rokotussarjojen aloittamiseen Comirnatyn (Pfizer) tai Modernan valmistetta. Rokotetta ei pysty valitsemaan enää rokottamistilanteessa, vaan valinta pitää tehdä jo ajanvarauksen yhteydessä. Rokotuskäynnin yhteydessä saa mukaan THL:n laatiman lomakkeen, jossa kerrotaan mitä rokotetta on saanut ja koska on vahvisterokotteen ajankohta. Lisäksi yli 18-vuotiaille on myös mahdollisuus saada Nuvaxovid-rokotetta.

Nuvaxovid-koronavirusrokotetta suositellaan yli 18-vuotiaille, joille ei voi antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta tai jotka haluavat rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Katso tarkempia tietoja rokotteesta: Nuvaxovid-koronavirusrokote – THL

Nuvaxovid-rokotuksissa Tampere palvelee ympäristökuntienkin asukkaita, vaatii ajanvarauksen. Nuvaxovid-rokotetta annetaan ajanvarauksella tiistaisin Hatanpäällä (Hatanpäänkatu 24, sisäänkäynti Hatanpään sairaalan pääovista). Ajan voit varata joko verkossa tai soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan, puhelin 03 5657 0023 (joka päivä kello 7 – 22) tai terveysasemalle, puhelin 040 806 3649.