Vanhoja tiedotteita ja uutisia

 

6.7.2022 THL:n ennakkotiedon mukaan koronarokotusten neljännet annokset laajenevat loppukesästä seuraavasti: 15.8. alkaen kaikille 65 vuotta täyttäneille, 1.9. alkaen kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä 1.9. 12-59-vuotiaille vakavan koronavirustaudin riskiryhmille. Aikoja rokotuksille on varattavissa ohjeistuksen mukaisesti.  Ennakkotieto THL:n suosituksesta: neljännet koronarokotukset laajenevat loppukesästä – Tiedote – THL

15.3.2022  Ajanvaraus Nuvaxovid-koronavirusrokotteelle on avautunut. Verkkoajanvaraus – Kangasalan kaupunki (mediatri.fi)

14.2.2022  Walk in-rokotuspäivät ovat toistaiseksi tauolla vähäisen kysynnän vuoksi. Rokotusaikoja on hyvin tarjolla verkkoajanvarauksen kautta.

22.12.2021 Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden lapsien rokotusajanvaraus on käynnistynyt. Ryhmään kuuluvien lasten rokottaminen on keskitetty Kangasalan keskusterveysasemalle ainakin aluksi. Linkin takaa pääsee lukemaan tarkemmin riskiryhmien määrittelystä. Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista – THL

22.12.2021 THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille neljättä rokoteannosta. Linkki THL:n uutiseen

17.12.2021 THL on antanut 17.12.2021 uuden suosituksen koronarokotusten annosvälistä. THL suosittelee, että kolmannen koronarokotteen annosväliä lyhennetään. Suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada jatkossa kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4-6 kuluttua toisesta annoksesta. Uusi annosvälisuositus on tehty omikronvariantista saadun uuden tiedon valossa.

2.12.2021 THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5-11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan. Rokottaminen käynnistyy heti, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan Suomeen. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

2.12.2021 Kolmannen rokoteannoksen voi saada aikaisintaan viiden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Kolmansia annoksia suositellaan myös alle 30-vuotiaille miehille, mutta heille annetaan varovaisuusperiaatteen vuoksi ainoastaan Comirnaty-rokotetta.

2.12.2021 THL on antanut 2.12.2021 suosituksen, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään tarjoamaan kaikille yli 18-vuotiaille. Kangasalla ja Pälkäneellä yli 18-vuotiaat voivat tehdä ajanvarauksen kolmannelle rokotukselle mikäli vaadittava annosväli täyttyy.

15.10.2021 Torstaina 21.10. walk-in -rokotuspäivä Prisma Kangasalan Kaupunki-infon toimipisteella (Mäkirinteentie 10) klo 11-17.30. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja kolmanteen rokoteannokseen. Ensimmäisen ja toisen rokotteen annosväli tulee olla vähintään kuusi viikkoa. Kolmas rokote voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteisille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Muille kohderyhmille kolmas rokoteannos voidaan antaa vasta kuuden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.

12.10.2021 Tiistaina 19.10. walk-in -rokotuspäivä Pälkäneen terveysasemalla klo 8.30-15. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.

11.10.2021 Lauantaina 16.10. walk-in -rokotuspäivä Prisma Kangasalan Kaupunki-infon toimipisteella (Mäkirinteentie 10) klo 8.30-15. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.

8.10.2021 Tiistaina 12.10. walk-in -rokotuspäivä Luopioisten terveysasemalla klo 8.30-15. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.

7.10.2021 Lauantaina 9.10. walk-in -rokotuspäivä Prisma Kangasalan Kaupunki-infon toimipisteella (Mäkirinteentie 10) klo 8.30-15. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.

7.10.2021 TIEDOTE MODERNA SPIKEVAX

THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle 30-vuotiaille miehille ja pojille tarjotaan toistaiseksi ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Pohjoismaisen seurantatutkimuksen mukaan sydänlihastulehduksia ilmenee suhteellisesti enemmän Modernan Spikevax-rokotteen kuin Biontech-Pfizerin Comirnatyn saaneilla, ja riski saada sydänlihastulehdus rokotuksen jälkeen on miehillä suurempi kuin naisilla.
Jos alle 30-vuotias mies on saanut ensimmäisenä koronarokoteannoksenaan Modernan Spikevax-rokotetta, toisena annoksena tarjotaan Biontech-Pfizerin Comirnatya.
THL suosittelee edelleen, että kolmansia rokoteannoksia ei toistaiseksi anneta lainkaan alle 30-vuotiaille miehille, koska seurantatietoa kolmansien annosten yhteydestä sydänlihastulehduksen riskiin on vielä vähän. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joiden riski saada vakava koronavirustauti on merkittävästi suurempi kuin muilla saman ikäisillä. Alle 30-vuotialle voimakkaasti immuunipuutteisille miehille suositellaan kolmanneksi rokoteannokseksi Biontech-Pfizerin Comirnatya.

4.10.2021 Perjantaina 8.10. walk-in -rokotuspäivä Pälkäneen terveysasemalla klo 8.30-14. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.

28.09.2021 Walk in-rokotuspäivä lauantaina 2.10.2021 klo 8.30-15 Kangasalan keskusterveysasemalla. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Rokotuspäivänä on käytössä sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.
Saapuminen walk-in -rokotukselle: Sisäänkäynti ja ilmoittautuminen neuvolan ovesta (N-ovi). Lauantaille 2.10. on auki rokotusaikoja myös ajanvarauksella.

23.9.2021 Walk in-rokotuspäivä lauantaina 25.9.2021 klo 8.30-15 Kangasalan keskusterveysasemalla. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen tai aikaistaa tehosteaikaansa. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa. Rokotuspäivänä on käytössä sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.
Saapuminen walk-in -rokotukselle: Sisäänkäynti ja ilmoittautuminen neuvolan ovesta (N-ovi).

17.9.2021 Kolmannen rokotteen antaminen voimakkaasti immuunipuutteisille alkaa. THL ja STM ovat linjanneet, että kolmannen koronarokoteannosten anto voimakkaasti immuunipuutteisille voidaan aloittaa. Kangasalla ja Pälkäneellä ajanvaraus on käynnistynyt pe 17.9.2021. Toisesta rokotuksesta tulee olla kulunut vähintään kaksi kuukautta, ennen kuin kolmas annos voidaan antaa. Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos. Kolmansien annosten ei tulisi hidastaa ensimmäisten ja toisten rokoteannosten antamista kunnassa, joten aikoja on tarjolla rokotteen saatavuuden mukaisesti.

         Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:
     • Elinsiirto
     • Kantasolusiirto
     • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
     • Immunosuppressiivinen syöpähoito
     • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
     • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
     • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
     • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

14.9.2021 Walk in-rokotuspäivä lauantaina 18.9.2021 klo 8.30-15 Kangasalan keskusterveysasemalla. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen tai aikaistaa tehosteaikaansa. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa. Rokotuspäivänä on käytössä sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.
Saapuminen walk-in -rokotukselle: Sisäänkäynti ja ilmoittautuminen neuvolan ovesta (N-ovi).

30.8.2021 Pitkäjärven koululla on vielä reilusti vapaita rokotusaikoja ke 1.9 ja to 2.9. Pitkäjärvelle voivat mennä rokotukselle kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, ei pelkästään koululaiset. Myös tehosteen aikaistaminen on mahdollista Pitkäjärven rokotuspisteellä. Tarjolla on Pfizerin Comirnaty rokotetta. Ajanvarauksessa tulee varata palvelumuodoksi Koronarokotukset – koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto. Vapaita rokotusaikoja voi katsoa linkin takaa: Verkkoajanvaraus – Kangasalan kaupunki (mediatri.fi)

25.8 Tehosteaikoja on on hyvin tarjolla verkkoajanvarauksessa. THL on poistanut suosituksen 12 viikon annosvälistä. Uusi suositus on 8-12 viikon annosväli. Voit aikaistaa aiemmin saamaasi tehosterokotteen ajankohtaa. Ajanvaraukseen aukeaa päivittäin uusia aikoja tehosterokotteelle. Linkin kautta voi lukea ohjeistuksen ajan muuttamiseen.  Tehosteannokset – Kangasala

25.8.2021 Pikkolaan koululla on vielä reilusti vapaita aikoja tälle ja huomiselle päivälle. Pikkolan koululle voi mennä rokotukselle kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, ei pelkästään koululaiset. Pikkolaan voi mennä myös ottamaan tehosterokotteen aikaistetulla aikataululla. Tarjolla on Pfizerin Comirnaty rokotetta. Ajanvarauksessa tulee varata palvelumuodoksi Koronarokotukset – koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto. Rokotuksia annetaan Pikkolan urheilutalolla. Tehosteaikoja on tarjolla myös terveyspalveluiden rokotuspisteillä. Kannattaa katsoa kaikkia vapaat rokotusajat linkin takaa: Verkkoajanvaraus – Kangasalan kaupunki (mediatri.fi)

12.8.2021 Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille voidaan käyttää Pfizerin ja Modernan rokotetta. Lapsille ja nuorille voidaan varata aika rokotukseen Kangasalan ja Pälkäneen rokotuspisteisiin verkkoajanvarauksen kautta. Myös kouluille on järjestetty rokotuspäiviä, joista on lähetetty vanhemille Wilman kautta lisätietoa. Rokotukseen tullessa pitää olla jo täyttänyt 12 vuotta. 

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Lomake on tulostettavissa alla olevan linkin kautta. THL:n verkkosivuille on tulossa oma sivu lasten ja nuorten koronarokotuksista.

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

9.8.2021 Kaikki tämän viikon rokotusajat on varattu verkkoajanvarauksen kautta eikä rokotteita ole jäämässä yli. Walk in-vastaanottoa ei ole nyt tarpeen järjestää. Tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikolla.

6.8.2021 Koronarokotuksia tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Rokottaminen voidaan aloittaa asetusmuutoksen voimaan tulon jälkeen maanantaina 9.8.2021. Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille voidaan käyttää Pfizerin ja Modernan rokotetta. Lapsille ja nuorille voidaan varata aika rokotukseen Kangasalan ja Pälkäneen rokotuspisteisiin verkkoajanvarauksen kautta. Myös kouluille on suunnitteilla rokotuspäiviä, joista infotaan  myöhemmin lisää. Rokotukseen tullessa pitää olla jo täyttänyt 12 vuotta. 

6.8.2021 Seuraavan kerran verkkoajanvaraukseen avautuu lisää aikoja tiistaina 10.8 klo 14 alkaen. Ajat avautuvat pääsääntöisesti viikolle 34.

4.8.2021 Uusia rokoteaikoja avautuu verkkoon keskiviikkona 4.8. klo 13 alkaen. Ajat aukevat pääsääntöisesti viikolle 33.

28.7.2021 Uusia rokoteaikoja avautuu verkkoon keskiviikkona 28.7. klo 13 alkaen. Aikoja aukeaa Kangasalle sekä Pälkäneelle. Kangasalalainen voi käydä Pälkäneellä rokotuksella ja pälkäneläinen puolestaan Kangasalan rokotuspisteissä.

28.7.2021 THL on tiedottanut 28.7., että Modernan rokotetta voidaan jatkossa käyttää myös alle 18-vuotiaiden rokottamiseen. Muutoksesta johtuen 12-15-vuotiaat riskiryhmäläiset sekä kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata ajan jatkossa myös Modernan rokotteelle. Tämä nopeuttaa nuorten rokotusten edistymistä huomattavasti.

28.7.2021 Rokotuksen tehosteväliä on jatkossa mahdollista aikaistaa rokotteen saatavuuden mukaan. Jos kuntalainen haluaa vaihtaa jo annetun tehosterokotteen ajankohtaa, hänen pitää perua aikaisemmin annettu aika ja varata itse uusi aika verkkoajanvarauksen kautta. Tehosterokotteen voi jatkossa ottaa 8-12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. THL:n suositus on kuitenkin edelleen, että tehosterokote otetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Uusia tehosteaikoja on tarjolla ajanvarausjärjestelmässä rokotteen saatavuuden mukaan. Tehosterokotteinen aikaistaminen ei saa hidastaa kunnissa ykkösrokotusten edistymistä. Ensin pitää mahdollistaa kaikille halukkaille ensimmäinen rokoteannos. Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessä, että valitset oikean valmisteen tehosteajan. Sekä Pfizerin, että Modernan rokotteille on omat aikalajit ajanvarausjärjestelmässä. Tehosteaikojen muutospyynnöt ovat ruuhkauttaneet täysin koronarokotusten ajanvarauspuhelimen sekä sähköpostin. Uusi toimintamalli vapauttaa hoitajien resurssia rokottamiseen. Mikäli olet laittanut tehosteajan muutospyynnön sähköpostilla eikä yhteydenottoosi ole vielä vastattu, toimithan tämän uuden ohjeistuksen mukaisesti. Tehosteaikojen muutokset pitää tehdä verkkoajanvarauksen kautta.

26.7.2021 Pieni erä rokotusaikoja 12-15 -vuotiaille riskiryhmäläisille sekä 16-17-vuotiaille avautuu verkkoajanvaraukseen 26.7. klo 13 alkaen. Ajat aukeavat pääsääntöisesti Pälkäneen terveysasemalle. Myös kangasalalaiset voivat käydä Pälkäneen rokotuspisteessä.

21.7.2021 12-15 -vuotiaille riskiryhmäläisille sekä 16-17 -vuotiaille avataan rokotusaikoja verkkoajanvaraukseen ke 21.7. klo 14 alkaen. Aikoja avataan pieni erä Pfizerin rokotteen saatavuushaasteiden vuoksi. Uudet ajat avautuvat pääsääntöisesti viikoille 30 ja 31.

16.7.2021 Lisää rokotusaikoja avautuu verkkoon seuraavan kerran viikon 29 alkupuolella. Verkkosivuilla kerrotaan tarkempi aikataulu vielä lähempänä. Uusia aikoja avautuu pääsääntöisesti viikolle 30 ja 31.

30.6.2021 Koronarokotuksia laajennetaan 16-29-vuotiaiden ikäryhmään. Kaikki vapaaksi jääneet rokotusajat muutetaan 30.6 klo 13.00 alkaen siten, että myös 16-29-vuotiaat voivat varata ajan. Huom! Sinun pitää olla jo täyttänyt 16 vuotta, jotta olet oikeutettu tekemään ajanvarauksen tämän ikäryhmän mukana.

Nyt myös alle 18-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvaraus onnistuu verkon kautta. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien 12-17-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvaraus kannattaa tehdä jatkossa verkkoajanvarauksen kautta. Huomaathan valita ajanvarausta tehdessäsi oikean palvelumuodon.

25.6.2021 Seuraavan kerran verkkoon avataan lisää aikoja varattavaksi maanantaina 28.6 klo 15 alkaen.

22.6.2021 Seuraavan kerran uusia aikoja avautuu varattavaksi torstaina 24.6 klo 15 alkaen. Tehosteannos varataan automaattisesti kaikille aina 12 viikon päähän, joten varaathan sellaisen ajankohdan rokotukselle, että tehosteen ottaminen on mahdollista suunniteltuna ajankohtana.

17.6.2021 THL suosittelee riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista. Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote on tällä hetkellä ainoa 12-15-vuotiaille soveltuva rokotevalmiste, jota aloitetaan myös Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella antamaan myös tälle ikäryhmälle rokotteen saatavuuden mukaan. Riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvien 12-15-vuotiaiden nuorten ajanvaraus hoituu soittamalla koronarokotusten ajanvarauspuhelimeen tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen koronarokotukset@kangasala.fi.

15.6.2021 Koronarokotuksia laajennetaan 30-39-vuotiaiden ikäryhmään. Rokotuskattavuus 40-49-vuotiaiden osalta alkaa olla hyvällä tasolla eikä tämä ikäryhmä varaa enää aikoja aktiivisesti. Kaikki vapaana olevat rokotusajat muutetaan 15.6 klo 8.30 alkaen siten, että myös 30-39-vuotiaat voivat ajan varata. Huom! Sinun pitää olla jo täyttänyt 30 vuotta, jotta olet oikeutettu tekemään ajanvarauksen tämän ikäryhmän mukana. Aikoja avautuu tällä viikolla vielä myöhemmin lisää, kun saadaan vahvistus seuraavasta rokotuserästä. Jos et onnistu tänään omaa aikaasi varaamaan, loppuviikosta tulee uusi mahdollisuus. Uutisoimme tällä sivulla vielä erikseen, kun seuraava isompi rokotuserä tulee varattavaksi.

14.6.2021 Kangasala saa lisäerän Modernan rokotetta. Ajat aukeavat varattavaksi maanantaina 14.6 klo 13 alkaen. Ajat avautuvat viikoille 24-26.

14.6.2021 Rokoteaikoja avautuu verkkoajanvaraukseen 16.6. klo 13.30 ja 17.6. klo 13 alkaen. Huom! Myös peruutusaikoja vapautuu verkkoon varattavaksi pitkin viikkoa. Varaathan vain niitä aikatyyppejä, joihin olet oikeutettu. Väärin perustein tehdyt varaukset perutaan.

14.6.2021 AstraZenecan tehosterokotukset: Alle 65-vuotiaiden osalta valmiste vaihdetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti mRNA-rokotteeseen AstraZenecan sijaan. Yli 65-vuotiaiden osalta rokotussarja täydennetään loppuun ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella kuin on aikaisemmin saanut. Mikäli on saanut ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotetta ja kieltäytyy toisesta annoksesta tällä valmisteella, voi saada mRNA-rokotetta. Kuinka toimia? Mikäli kieltäytyy AstraZenecasta 2.annoksen kohdalla, tulee perua jo varattu tehosteaika puhelimitse (03 5655 4039 arkisin klo 8-14.). Puhelimessa varataan uusi aika mRNA-rokotteelle. Tämä vaihto viivästyttää tehosteannoksen saantia 2-3 viikkoa. Mikäli vielä ei ole tiedossa mahdollista uutta päivämäärää, sinulle lähetetään rokoteaika myöhemmin tekstiviestillä.

8.6.2021 Seuraava isompi rokoteaikaerä avataan juhannusviikolla. Tarkempi päivämäärä ja kellonaika tarkentuu myöhemmin.

3.6.2021 Erä rokoteaikoja avautuu verkkoajanvaraukseen 4.6. klo 13 alkaen. Jotta on oikeutettu tekemään ajanvarauksen 40-49-vuotiaiden ikäryhmässä, pitää olla täyttänyt 40 vuotta. Huom! Myös peruutusaikoja vapautuu verkkoon varattavaksi pitkin viikkoa. Varaathan vain niitä aikatyyppejä, joihin olet oikeutettu. Väärin perustein tehdyt varaukset perutaan.

2.6.2021 Torstaina 3.6 klo 13 alkaen avataan verkkoajanvaraukseen lisää aikoja. Varaathan vain niitä aikatyyppejä, joihin olet oikeutettu. Väärin perustein tehdyt varaukset perutaan.

31.5.2021 Viikon 22 loppupuolella tulee seuraava erä rokoteaikoja jakoon. Tällä sivulla ilmoitetaan erikseen tarkempi ajankohta, kun aikataulusta saadaan varmistus. Jotta on oikeutettu tekemään ajanvarauksen 40-49-vuotiaiden ikäryhmässä, pitää olla täyttänyt 40 vuotta. Huom! Myös peruutusaikoja vapautuu päivittäin verkkoon varattavaksi.

26.5.2021 Torstaina 27.5 klo 12 alkaen saadaan taas pieni lisäerä rokotusaikoja verkkoon varattavaksi. Rokotetta saadaan edelleen pienissä erissä, joten kaikille halukkaille ei riitä aikoja samanaikaisesti. Jotta on oikeutettu tekemään ajanvarauksen 40-49-vuotiaiden ikäryhmässä, pitää olla täyttänyt 40 vuotta. Huom! Myös peruutusaikoja vapautuu päivittäin verkkoon varattavaksi.

21.5.2021 Koronarokotuksia päästään laajentamaan 40-49-vuotiaiden ikäryhmään. Ajanvaraus on nyt käynnistynyt. Aikoja avataan verkkoon varattavaksi rokotteen saatavuuden mukaan pienissä erissä, joten kaikille halukkaille ei aikoja riitä samanaikaisesti. Varaathan oman aikasi verkkoajanvarauksen kautta. Huom! Jotta on oikeutettu tekemään ajanvarauksen 40-49-vuotiaiden ikäryhmässä, pitää olla täyttänyt 40 vuotta.

20.5.2021 Yli 65-vuotiaiden osalta rokotussarja täydennetään loppuun ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella kuin on aikaisemmin saanut. Mikäli on saanut ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotetta ja kieltäytyy toisesta annoksesta tällä valmisteella, voi saada mRNA-rokotetta. Kuinka toimia? Mikäli kieltäytyy AstraZenecasta 2.annoksen kohdalla, tulee perua jo varattu tehosteaika puhelimitse (03 5655 4039 arkisin klo 8-14.). Puhelimessa varataan uusi aika mRNA-rokotteelle. Tämä vaihto viivästyttää tehosteannoksen saantia 2-3 viikkoa. Mikäli vielä ei ole tiedossa mahdollista uutta päivämäärää, sinulle lähetetään rokoteaika myöhemmin tekstiviestillä.

20.5.2021 Koronarokotuksia päästään laajentamaan 40-49-vuotiaiden ikäryhmään. Ajanvaraus käynnistyy perjantain 21.5 aikana, kun saadaan ensin varmistus lopullisesta rokotemäärästä. Aikoja avataan verkkoon varattavaksi rokotteen saatavuuden mukaan pienissä erissä, joten kaikille halukkaille ei aikoja riitä samanaikaisesti. Varaathan oman aikasi verkkoajanvarauksen kautta. Huom! Jotta on oikeutettu tekemään ajanvarauksen 40-49-vuotiaiden ikäryhmässä, pitää olla täyttänyt 40 vuotta.

 

Tiedote 5.2.2021: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ajankohtaista-kangasalan-ja-palkaneen-alueen-koronarokotteista-5-2-2021/

Tiedote 29.1.2021: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ajankohtaista-kangasalan-ja-palkaneen-alueen-koronarokotteista-29-1/

Tiedote 22.1.2021: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ajankohtaista-kangasalan-ja-palkaneen-alueen-koronarokotuksista-2/

Tiedote 21.1.2021: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/ajankohtaista-kangasalan-ja-palkaneen-alueen-koronarokotuksista/