Omaolo-palvelut

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalinen asiointikanava, joka toimii uutena palvelupolkuna asukkaan hoidon ja palveluntarpeen arviointiin sekä hoidon suunnittelun ja toteutuksen välineenä. Omaolo tuo sote-palvelut asukkaiden saataville 24/7.

Omaolo ottaa sinut mukaan edistämään hyvinvointiasi yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä.

Omaolo-palvelun sisällöt perustuvat lääketieteellisen tietoon ja tutkimukseen, validoituihin kysymyksiin ja sosiaalihuollon osalta laissa määriteltyihin kriteereihin.

 

Omaolon kautta nopeasti yhteys terveydenhoidon ammattilaiseen

Omaolo-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oirearvion voi myös täyttää kirjautumatta ja nimettömänä, jolloin Omaolo tarjoaa ohjeita jatkoon sekä tietoa alueen palveluista. Tällöin tiedot eivät tallennu terveydenhuollon ammattilaisille. Palvelu auttaa tunnistamaan kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet.

 

Kangasalla käytössä olevat Omaolon palvelukokonaisuudet

Oirearviot

Oirearvioiden avulla voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastauksena saat lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Saat vastaustesi perusteella jatko-ohjeet ja tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä alueesi ammattilaiseen Omaolon kautta.

Kangasalan kaupungin terveyspalveluissa oirearvioiden lähettäminen ammattilaiselle on mahdollista arkipäivinä ma-to klo 8-15 ja pe 8-14. Arkipyhiä edeltävinä päivinä lähetys mahdollista klo 8-14. Muina aikoina saat Omaolon kautta paikalliset ohjeet yhteydenottoon.

Kangasalan kaupungin terveyspalveluissa on tällä hetkellä käytössä seuraavat oirearviot:

Omaolon kautta ajanvaraus fysioterapiaan: Alaselän, olkapään ja polven oirearvioissa Omaolo tarjoaa täyttämiesi vastausten perusteella tarvittaessa ajanvarausmahdollisuutta fysioterapeutin vastaanotolle.

 

Terveystarkastus

Tee tämä terveystarkastus, kun haluat kattavan raportin terveydentilastasi. Näet miten henkinen hyvinvointisi ja elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua. Terveystarkastus arvioi sairastumisriskejäsi sekä antaa sinulle arvion keskimääräisestä eliniän ennusteesta.

 

 

Hyvinvointivalmennukset

Hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua elin- ja elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointisi voi kohentua. Voit aloittaa hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti tai ammattilaisen suosittelemana.

Omaolon hyvinvointivalmennuksia ovat:

 

Hyvinvointitarkastus

Ammattilaislähtöinen hyvinvointitarkastus on kolmesta erillisestä kyselystä koostuva kokonaisuus, jonka avulla voidaan kartoittaa asukkaan terveyttä, elämänlaatua ja mahdollisia terveysriskejä laaja-alaisesti. Kangasalla Omaolon hyvinvointitarkastus otetaan käyttöön vähitellen syksyn 2022 aikana omaishoitajien terveystarkastuksessa. Lue lisää Omaishoitajan Omaolosta.

 

Määräaikaistarkastuksen esitietolomakkeet