Asiointi verkossa

Kangasalla edistetään digitaalisten palveluiden ja menetelmien käyttöönottoa.

Digitaaliset palvelut, sähköinen asiointi ja erilaiset videovälitteiset vastaanotot ovat osa valtakunnallista Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa sekä sen toteuttamista meillä Kangasalla ja Pälkäneellä. 

Yhteisenä tavoitteena on edistää hoidon ja palvelujen saatavuutta, oikea-aikaisuutta ja jatkuvuutta. Näin palvelut vastaavat ihmisten toiveisiin ja tarpeisiin, ja ongelmiin voidaan puuttua ajoissa. Esimerkiksi Omaolon kautta saa nopeasti ja vaivattomasti yhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen, joka on vastausten perusteella asiakkaaseen yhteydessä.

Sähköisiä asiointikanavia Kangasalla

 • Omaolo
  • Lopeta oireiden googlaus ja aloita Omaolo.fi!
  • Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa sinut mukaan edistämään omaa hyvinvointiasi. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. Voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa ympäri vuorokauden. Saat vastauksena saat lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan suosituksen hoidon tarpeestasi, jatko-ohjeet ja tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä alueesi ammattilaiseen.
  • Lue lisää Kangasalla käytössä olevista Omaolo-palveluista täältä.
 • Etävastaanotto
  • Videovälitteiset etävastaanotot toteutuvat VideoVisit-palvelun kautta. Etävastaanotoille on Kangasalan terveyspalveluissa mahdollista päästä tietyillä vastaanotoilla. Lue lisää täältä.
 • Ehkischat
  • Ehkäisyneuvolan chatissä voit hoitaa omaa ehkäisyasiaasi vahvasti tunnistautuneena. Chatissä voit myös kysyä ehkäisyneuvolan palveluista yleisesti ja saada neuvontaa raskauden ehkäisyyn sekä seksitauteihin liittyen.
 • Pyydä apua! -nappi
  • Napin kautta lomakkeen lähetys ammattilaiselle, perheiden palveluissa: tukea omaan, lapseesi, perheesi tai muun läheisesi tilanteeseen. Yhteydenottoihin vastataan 3 päivän kuluessa.

Itsehoito-ohjeet verkossa

Itsehoidon avulla voit hoitaa itseäsi osassa sairauksia kotona ilman vastaanotolle hakeutumista. Perusterve henkilö voi itsehoidon avulla selättää flunssan ilman lääkärin tai hoitajan antamaa ohjeistusta. Työssäkäyvien tulee muistaa ottaa yhteys esimieheensä, jolla on useimpien virka- ja työehtosopimusten perusteella mahdollisuus myöntää muutaman päivän sairaspoissaolo työstä. Useimmat työnantajat hyväksyvät nykyään hoitajan antaman todistuksen sairaspoissaolosta, jos  todistusta poissaolosta vaaditaan.

Itsehoito-ohjeita on myös saatavilla helposti ja laajasti Terveyskylän sivuilla.

Terveyskylä on yliopistosairaanhoitopiirien ylläpitämä julkinen verkkosivusto. ​Terveyskylä tarjoaa käyttöösi erilaisia itsehoito- ja kuntoutusoppaita sekä maksuttomia omahoito-ohjelmia. Sivuston palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen.

Terveyskylän palveluvalikoimaan kuuluvat esimerkiksi chatit, chatbotit, ja oirenavigaattorit. Terveyskylä on matalan kynnyksen palvelu, josta saa paljon luotettavaa tietoa sairauksista ja terveyteen liittyvistä asioista.

 

Nettilinkkejä itsehoito-ohjeisiin

Testejä terveytesi tueksi

Mielen hyvinvointi

Järjestöjen sivustoja

Tukea painonhallintaan

Ravitsemusaiheisia sivustoja

Ruokatietoa ja reseptejä