Perhehoito

Perhehoidossa asiakkaan huolenpito järjestetään perhehoitajan kotona. Perhehoitaja voi tulla myös asiakkaan kotiin. Perhehoito voi kestää muutaman tunnin, päivän tai sovitun jakson ajan. Perhekotiin voi myös muuttaa pysyvästi asumaan. Perhehoito sopii eri-ikäisille asiakkaille ja erilaisiin avun sekä tuen tarpeisiin.

Perhehoidon vahvuutena on pieni yhteisö. Yhdellä perhehoitajalla voi olla samanaikaisesti enintään neljä perhehoidettavaa ja kahdella perhehoitajalla enintään seitsemän.

 

  • Perhehoito tarjoaa kodin ympäristönä ja saman hoitajan
  • Perhehoito suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan
  • Perhehoidossa on mahdollisuus osallistua perheen arkeen ja kodin askareisiin omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan
  • Perhekotiin ja perhehoitajaan tutustutaan ennen perhehoidon alkamista

                   

Perhekotien toiminta on valvottua ja se perustuu perhehoitolakiin. Perhehoitajat valmennetaan tehtäväänsä ja heille järjestetään koulutusta sekä tukea perhehoitajan tehtävässä.

Kangasalan Pälkäneen yhteistoiminta-alueella tarjotaan ikäihmisten perhehoitoa. Perhehoitajia on Kangasalla tällä hetkellä kaksi. Perhehoidon valmennuksen käyneitä on neljä. Käytössä on tilapäistä, osavuorokautista ja pitkäaikaista perhehoitoa.

Pirkanmaan kehitysvammaisten ja ikäihmisten Pirkanmaan perhehoidon yksikkö valitsee, valmentaa ja valvoo perhehoitajia.

 

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö vastaa uusien perhehoitajien rekrytoinnista ja ennakkovalmennuksesta. Yksikkö toimii kuntien kumppanina perhehoidon prosessissa ja tukee perhehoitajia.