PIKI-päivänä juhlitaan yhteistyötä ja vuoden lukutekoja


Pirkanmaan kirjastojen PIKI-kirjastokimppa viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaa. Pirkanmaan 22 kaupungin- ja kunnankirjastoa kuuluvat PIKI-kirjastoihin, jotka yhdessä palvelevat alueen yli 500 000 asukasta.

– Kimppatoiminnan tavoitteena on, että eri puolilla Pirkanmaata asuvat asiakkaat saavat käyttöönsä mahdollisimman samat palvelut ja aineistot. Kirjastojen yhteistoiminta näyttäytyy muun muassa yhteisenä PIKI-kirjastokorttina ja -verkkokirjastona. Asiakkaat voivat lainata, käyttää ja varata seutuvarauksen avulla koko kimpan aineistoja. Kimppa mahdollistaa myös e-aineistojen laajan käytön. E-aineistot hankitaan yhteisesti, ja ne ovat kaikkien käytössä PIKI-kirjastokortilla, PIKI-koordinaattori Salla Hyökki Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

22. syyskuuta vietettävän PIKI-päivän kunniaksi PIKI-kirjastot jakavat viime vuoden tapaan Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto on valinnut omasta kunnastaan palkinnon saajaksi yksittäisen henkilön tai tahon, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä kuluneen vuoden aikana tai jo pidempään. Kukin kirjasto jakaa itse tunnustuksen valitsemalleen palkinnon saajalle.  Kaikki Vuoden lukuteosta palkitut saavat kunniakirjan ja kirjaston valitseman pienen palkinnon.

Kangasalan kaupunginkirjasto palkitsee yläkouluilla lukuvuoden 2021-2022 opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Lukuliike-ohjelmassa lukuopettajina toimineet Pirjo Laatikaisen ja Pauliina Niemistön. Pirjo Laatikaisen tehtävä lukuohjaajana jatkuu edelleen ja kirjasto toimii yhteistyökumppanina.