Latutiedote 14.1.2021


Latutiedote, tilanne torstaina 14.1.2021

Harjulla kulkeva pääreitistö on hyvässä hiihtokunnossa. Parhaat ladut löytyvät Vatialan ja Aseman suunnasta, Kyötikkälän urheilukeskuksen ympäristöstä sekä yhdysladulta Tampereen latuverkkoon. Kyötikkälässä ovat pukukopit ja wc:t hiihtäjien käytössä arkisin klo 7.00–15.15. Myös Mäyrävuoren valaistu latu on saatu hiihtokuntoon. Maastolatujen tekoa pyritään aloittamaan mahdollisimman pian ja asiasta ilmoitetaan, kun latuja saadaan tehtyä.

Raikun alueella on tehty hiihtolatu koulun ympärillä oleville pelloille. Sahalahden valaistu kuntorata on hyvässä kunnossa molemmille hiihtotavoille. Kuhmalahden kirkon vieressä kulkee noin 2 km pituinen latu. Vehkajärvellä on lyhyt perinteisen latu Kaupantien ja Vilijärven välissä.

Jäälatuja ei tällä hetkellä ole hiihdettävässä kunnossa. Jäälatujen tilannetta tarkastellaan tulevina viikkoina.

Latupartio muistuttaa, että hoidetuilla hiihtourilla / laduilla ajoneuvoliikenne, kävely ja ratsastus on ehdottomasti kielletty!

Laduillakävelykielto perustuu lakiin. Maastohiihtoladut kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) piiriin. Tämä lainsäädäntö edellyttää, että latujen kunto pysyy turvallisella tasolla. Turvallisuuden takaamiseksi kävely laduilla on kielletty.

Katso lisää laduista: Liikkuva Kangasala-Kunnon kaupunki

Liikuntapalvelut