Latujen tilanne 21.1.2022


Latupartio ajaa parhaillaan valaistun pääreitistön latuja (perinteinen ja vapaa), Tampereen yhdysladun suunnan reittiä (perinteinen ja vapaa), Sorolan montun tykkilumenlatua (perinteinen ja vapaa) sekä Aseman seudulta Ruutanan koululle menevää maastolatua (perinteinen).

Kovasta tuulesta johtuen jäälatuja ja muita maastolatuja ei ajeta vielä tämän päivän aikana. Vesijärven jääladut Vesaniemen rannasta Ruutanan koululle ja Huutijärven uimarannalle (perinteinen ja vapaa) ajetaan huomenna tuulen hellittäessä, jolloin pakkaslumi ei pääse tukkimaan juuri ajettuja latuja.

Latupartio käy myös ajamassa tänään Mäyrävuoren kuntoreitin (perinteinen ja vapaa) sekä pistoladun läheisille pelloille (perinteinen).

Koiralatu ajetaan tämän päivän aikana, mutta kova tuuli saattaa tukkia ladut. Koiralatu sijaitsee Kruununvoudintien ja Kyötikkälän tien risteyksessä. Koiralatua ei ole valaistu.

Liuksialan kartanolta ajetaan tänään maastolatu Roineelle ja jäälatu Roineen länsirantaa pitkin. Jääladulta ajetaan myös maastolatu takaisin Liuksialan kartanolle. Sama reitti ajetaan huomenna, sillä tuuli todennäköisesti tukkii tänään latuja. Viikonlopun aikana ajetaan myös Kuohenmaan maastoladut. Näillä reiteillä pääsee hiihtämään perinteisellä hiihtotavalla.

Sahalahdella 1,6 km pituisen kuntoreitin ladut (perinteinen ja vapaa) ovat hyvässä hiihtokunnossa. Kuntoreitti on valaistuna klo 6-23.

Kaupunki selvittää tällä hetkellä markkinoilla olevia vaihtoehtoja latujen liveseurantaan. Tiedotamme asiasta, kun saamme lisää tietoa aiheeseen liittyen.

 

Liikuntapalvelut